Cristi-Ilie Pîrghie, locul 3 cu echipajul de 4- la etapa a II-a a Cupei Mondiale, la Eton Dorney

Puţine au fost echipajele „tricolore” ajunse în week-end în finalele A ale celei de-a doua etape a Cupei Mondiale 2013, disputată pe apele gazdă ale regatelor de canotaj şi kaiak-canoe la Jocurile Olimpice de vară Londra 2012, iar în acestea s-a regăsit un singur fost canotor de la CSŞ Bega Timişoara, Cristi-Ilie Pîrghie. Adrian Cionca, de la CS Universitatea Timişoara, devenit în august 2011 campion mondial de juniori tocmai pe apele de la Eton Dorney, n-a mai figurat şi de-această dată în întrecerea din vestul Londrei.

Unul dintre cele două echipaje ale României care a urcat pe podium duminică la Eton Dorney a fost cel de 4-, alcătuit din Ştefan Nica, Florin Răzvanţă, George Palamariu şi Cristi-Ilie Pîrghie, sosit în 5:59,88, după Australia şi Regatul Unit.

Finala A a constituit a treia cursă în tot atîtea zile pentru canotorii tricolori, după ce vineri încheiau cei 2.000 metri în 6:07,65, în urma australienilor, în una dintre seriile probei.

Iar cum doar prima clasată s-a calificat direct în finala de duminică, România a trecut sîmbătă prin recalificări, încheiate de cei 4 în 6:15.27, pe locul 2, după neo-zeelandezi, dar suficient pentru a promova în ultimul act. Pe care echipajul României l-a început bine, fiind cronometrat cu doar 61 de sutimi de secundă în urma favoriţilor australieni după prima pătrime a parcursului, adică 500 metri, dar în care n-a putut ţine strocul pînă la final, fiind depăşit de britanici, cîştigători vineri ai celeilalte serii. Aşadar o ordine firească pe podium…

Pîrghie, care era format de CSŞ Bega Timişoara dar a trecut la CSA Steaua, a evoluat şi anul trecut la Eton Dorney, în cadrul J.O. de vară Londra 2012, o lună mai tîrziu devenind vicecampion european de seniori.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 2

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: