CS U Timișoara, dublă campioană națională de seniori! U și CSM Timișoara, 8 clasări pe podium la Snagov

Flotilele României, incluzînd canotori timișoreni, se pregătesc de Campionatul European de juniori, din 25 mai, respectiv de seniori, din 31 mai, în perspectiva regatelor continentale sportivii de pe Bega înscriind luna aceasta pe CS Universitatea între cele doar 4 grupări din țară medaliate cu aur la Campionatul Național de Fond pentru seniori, găzduit pe apele Snagovului. Dar iată cele 8 clasări pe podium ale canotajului bănățean, în două cazuri chiar pe locul I…

Longilinul Daniel Donci, 23 de ani, şi antrenorul său, profesoara Ecaterina Calapis, păstrîndu-și la Snagov aurul triumfurilor în Naţionalul de Fond (6.000 metri) pentru seniori de pe Bega, din aprilie 2012

 

Daniel Donci a reconfirmat statutul de cel mai bun simplist al României la categoria ușoară, cîștigînd pentru CS U în 26:42,24, pe distanța clasică a cursei de fond, 6.000 metri, cu speranța îndreptățită de a concura și pentru ”tricolor”, la nivel european.

Universitatea, care le-a urmat în ierarhia medaliilor de aur la seniori pe dominantele CS Dinamo NIRO, cu 15, respectiv Steaua, cu patru, s-a impus și în proba de 2- a categoriei ușoare, prin Ionuț Atofanei și Răzvan Toderiță (în foto, mai jos), campioni ai țării în 25:54,72, pe același podium de premiere urcînd și concitadinii Cosmin Rișcanu și Răzvan Hodorogea, de la CSM Timișoara, locul 3 în 27:06,66.

Aceleași două echipaje, concurînd în proba de 2x a categoriei ușoare, au urcat pe podium în altă ordine, băieții de la CSM pe 2, în 26:11,25, cucerind argintul național, iar campionii pe 3, în 26:21,18.

Răzvan Toderiţă (stînga), aici proaspăt campion național de juniori, cu Drajan Raicovici, de la CSS Bega Timişoara, triumfători pe 12 aprilie 2012 în proba de dublu vîsle a categoriei uşoare, a cîștigat în 2013 la seniori pentru U Timișoara, în pereche cu Ionuț Atofanei

 

Vicecampioane naționale au devenit fetele de la CSM Timișoara, și tot la categoria ușoară, Eugenia Untaru și Alina Călin sfîrșind pe 2 la 2x, în 36:01,19.

În fine, două locuri 3 pentru campionul mondial de juniori din 2011, Adrian Cionca, atît la simplu, în 24:23,91 și la 42 de secunde în urma cîștigătorului dinamovist Ionel Strungaru, cît și la dublu, cu Robert Pataki, vîslind tot pentru CS Universitatea, în 24:12,32, tot cu un echipaj cu Strungaru trecînd primul linia de sosire.

Per total, două locuri I pentru CS Universitatea, din totalul celor 22 de probe disputate, un unic titlu mai obținînd și CSM Suceava, alte două poziții secunde pentru CSM Timișoara, respectiv 4 locuri 3, dintre care trei în contul universitarilor.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: