Zece medalii şi-a adjudecat canotajul de pe Bega, prin cluburile CSM Timişoara şi CS Universitar Politehnica Timişoara la Campionatul Naţional de seniori şi tineret derulat miercuri şi joi pe “Dorobanţ”, la Iaşi. Iar cesemiştii Dan Radu Bardan şi Costel Răzvan Hodorogea au urcat chiar pe prima treaptă, la vâsle categoria uşoară. Dar iată toate clasările bănăţenilor şi timpii…
Participare de succes a timişorenilor la “Naţionalul” de seniori, desfăşurat la 3 zile după încheierea “Mondialului” de la Amsterdam, cu menţiunea că fosta CS Universitatea a debutat la nivel naţional sub noua sa denumire, CS Universitar Politehnica, reînviind astfel zilele când alb-violeţii de la CS Politehnica spintecau apele ţării pentru Timişoara.
“Aurul” le-a revenit cu doar 47 de sutimi avans în dauna steliştilor lui Bardan şi Hodorogea, de la CSM Timişoara, cronometraţi în 6:50,47, probă de 2x a categoriei uşoare în care Casian Penţa şi Alin Ciosici, de la Universitar Politehnica, au prins podiumul în 7:26,67. Triumful Timişoarei a survenit în penultima probă a întrecerii.
Iar campionii naţionali şi-au încercat forţele şi la rame, sosind pe locul 2, vicecampioni naţionalu, în 7:10,22, la nici 3 secunde în urma steliştilor Văcăriţă şi Cazacu, pe care-i depăşeau de puţin la vâsle, învingători la 2- în 7:07,40. Pe podium, aceiaşi universitari-politehnişti Casian şi Penţa, în 7:20,06.

CSM Timişoara, a patra în clasamentul pe medalii al Campionatului Naţional de seniori şi tineret la canotaj de la Iaşi, în 3-4 septembrie 2014
Şi fetele Clubului Sportiv Municipal au devenit vicecampioane naţionale la rame, Patricia Ştef şi Norica Hobean încheind cu timpul de 8:24,85, însă la peste 30 de secunde în urma selecţionabilelor de lot Grigoraş şi Boghian, de la CS Dinamo NIRO. Timişorencele au încheiat la vâsle pe locul 4.
Medalia de argint a grupării Universitar Politehnica Timişoara a venit în ultima reuniune a competiţiei, a patra, de joi după-amiază, prin barca de 4 vâsle, Adrian Roşu, Robert Pataki, Adrian Cionca şi Robert Spiridon încheind pe 2 în 6:03,47, la peste 6 secunde în urma dinamoviştilor şi cu un ex-timişorean până în 2013 în echipaj, Marian Florin Enache, triumfător împreună cu Aicoboae, Aniculesei şi Dumitru, pentru CS Dinamo NIRO.
Medaliile de bronz ale Timişoarei, de două ori mai multe decât cele de argint. Acelaşi Robert Spiridon a urcat pe 3 în proba de simplu, practic un duel la vârf Codău – Enache, adjudecat de stelist cu 5 secunde avans, iar Adrian Cionca a obţinut acelaşi loc dar în proba rezervată tineretului, tot după un stelist şi un dinamovist, cu timpul de 7:21,71, pe 4 sosind concitadinul Drajan Raicovici, de la CSM, al treilea într-o altă probă, cea de simplu a categoriei uşoare.
Dacă “universitarii” au urcat cu barca de 4 pe locul doi, la vâsle, CSM Timişoara s-a clasat a treia la patru rame, prin Udrescu, Boldor, Sefciuc şi Doroş, la un handicap considerabil de timp după dinamovişti şi CS Ştiinţa Constanţa.
În ierarhia finală pe medalii a Naţionalului de la Iaşi, CS Dinamo NIRO s-a impus net, cu un total de 21 de clasări pe podium, dintre care 12 probe câştigate, 6 încheiate pe locul 2 şi alte 3 pe locul al treilea. Dinamo a câştigat aşadar patru şeptimi din probele puse la bătaie de FRC. Steliştii şi-au adjudecat 7 curse, încheind în alte 7 rânduri ca vicecampioni, şi doar CSM Suceava a mai câştigat o medalie de aur, ca şi CSM Timişoara. Bănăţenii au obţinut un loc I, două locuri secunde şi tot două locuri 3, pe când moldovenii un aur, două arginturi şi 4 de bronz.
CS Universitar Politehnica Timişoara s-a clasat a cincea în ierarhia pe medalii, cu un loc secund şi patru locuri 3, devansându-le pe Ştiinţa Constanţa şi gazda CSM Iaşi, cu bilanţul 0-1-2, respectiv Ceahlăul, cu 4 clasări pe locul 3.