CSM Timişoara, 2 x argint la Naţional, pe Dunăre, la Orşova

CSM Timişoara a cucerit astăzi două medalii de argint la Campionatul Naţional de juniori, ce are loc la Orşova, ocupînd locul 2 într-o companie selectă, competiţia autohtonă derulîndu-se într-o aceeaşi lună în care România s-a încărcat de onoruri la Campionatul Mondial juvenil, inclusiv cu 3 medalii de aur.

Astfel, timişorencele Mădălina Petreanu şi Norica Hobean au devenit vicecampioane naţionale de juniori în proba de 2 fără cîrmaci, după gazda LTTL Orşova dar înaintea ambarcaţiunilor de la Steaua respectiv Dinamo. „Participăm la un campionat naţional foarte puternic, venit la puţin timp după succesele juniorilor noştri la Mondial”, a explicat profesorul Zlatomir Balojin, preşedintele secţiei de canotaj la CSM, care a aliniat 11 sportivi pe apele Dunării, într-o întrecere de juniori I şi II contînd totodată şi drept criteriu de selecţie pentru Cupa Balcanică.

Reuşitele juniorilor români în Bulgaria dau greutate competiţiei de la Orşova, unde se regăsesc toţi medaliaţii la nivel mondial, iar în acest context clasările tinerilor de pe Bega sunt cu atît mai lăudabile. Astfel, CSM Timişoara obţinea un prim argint al zilei de vineri în proba de 4 plus 1 rame băieţi, prin Alexandru Iorgovan, Bogdan Opriţa, Adrian Stoia şi Cosmin Rîşcanu, în condiţiile în care au fost întrecuţi doar de echipajul gazdă, LTTL Orşova, avînd în componenţă şi 2 proaspeţi campioni mondiali.

Cu 11 canotori în lotul pentru Naţional, CSM s-a calificat în finalele probelor, cu excepţia unui singur echipaj. „Surpriza ar putea să ne-o facă Răzvan Hodorogea, care a cîştigat seriile cu distanţă mare şi sperăm să intre mîine în medalii. Este vorba despre un junior care practică doar de puţine luni canotajul dar o bună performanţă l-ar putea propulsa în lotul pentru Balcaniada de la începutul lunii septembrie”, ne-a mai explicat Balojin.

CSM Timişoara s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 4 vîsle şi aşteaptă acum finalele de sîmbătă, la simplu băieţi juniori II respectiv la simplu, categoria uşoară. Criteriul de selecţie pentru Balcaniadă va consta într-un scurt concurs derulat tot sîmbătă, după încheierea Naţionalului.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: