CSM Timișoara, 2 x argint la Naționalul de Fond pe Bega, Alex Danciu la simplu tineret iar Bardan și Balosin la dublu categoria ușoară, cu Pența și Kovacs de la CSU Politehnica pe 3. Dinamo domină la seniori cu 14 de aur

Dacă e luna aprilie, e și vremea Campionatului Național de Fond pentru seniori și tineret dar și juvenil pe apele canalului Bega, conform tradiției, precum în fiecare primăvară. Flotilele cluburilor afiliate Federației Române de Canotaj au revenit și în acest an în inima Timișoarei, vâslind la un pas de pomii deja înmuguriți și înfloriți, cu ocazia primei întreceri majore a sezonului pe ape, ”Naționalul” de Fond, pe cei 6.000 de metri ai parcursului. Timpul a fost cu bune și rele, și cu ploi și vânt, dar și însorit, primii lansați la apă fiind seniorii și tineretul, cu CS Dinamo Niro dominantă în 14 probe, adjudecate, iar cu alte locuri I doar și pentru CSA Steaua – 6, respectiv CSM Suceava, două. Localnicii, cu două medalii de argint în contul lui CSM Timișoara și una de bronz pentru CSU Politehnica, dar și cu două locuri 4, pe când foști canotori ai bănățenilor, Enache și Pîrghie, au acaparat aur pentru bucureștene…

CS Dinamo și CSA Steaua au dominat printr-o rivalitate la vârf ediția din acest an a Naționalului de Fond pentru seniori și tineret de pe apele Begăi, roșu-albaștrii încheind nu mai puțin de 11 probe pe poziția a doua iar alte medalii de vicecampioni obținând canotorii dinamoviști, patru, în vreme ce pe lângă cele două adjudecate de timișorenii de la CSM au mai urcat o dată pe treapta secundă a podiumului și sportivi de pe Dunăre, la CSȘ Orșova și CSM Călărași, dar și de la CSM Suceava, ACS Nada Florilor și CSM Iași. Totodată, alte 6 cluburi au avut satisfacția clasării pe podium după cele 4 reuniuni ale concursurilor de seniori și tineret, trecându-și în palmares medalii de bronz și Olimpia București, CS Mureșul Târgu Mureș, Ceahlăul Piatra Neamț, precum și o altă formație dunăreană, CSM Drobeta, însă și unele de pe litoral, constănțenele CS Știința și LPS Nicolae Rotaru.

Bucuria timișorenilor a venit la simplu tineret, prin Alex Laurențiu Danciu, al doilea pentru CSM în 26:35,22, după stelistul Cristian Cojocaru, în 25:53,94, dar de fapt încă din reuniunea inaugurală, în proba de dublu băieți a categoriei ușoare, Dan Radu Bardan și David George Balosin încheind tot pe 2, în 27 de minute și 42 de sutimi, la aproape un minut după sucevenii Iulian Gabriel Schiopoaea și Florin Giani Anton, de la CSM. Iar pe podiumul aceleiași probe urcau din Timișoara și alb-violeții de la CSU Politehnica, în 27:16,75, și anume Casian Dacian Pența și Kovacs Ferencz Albert.

În aceeași primă reuniune se impunea un canotor lansat pe apele Begăi, Marian Florin Enache, simplist campion național de seniori pentru Dinamo în 24:18,31, cu o secundă și 23 de sutimi în fața stelistului Ioan Prundeanu.

Un localnic crescut tot pe apele canalului Bega și care a triumfat înapoi acasă dar sub culorile celeilalte flotile dominante din capitală, Cristi Ilie Pîrghie pentru CSA Steaua. Victorie în reuniunea a II-a, la 4 rame, alături de Ciprian Huc, Constantin Adam și Ciprian Tudosă, cu timpul de 20:28,54.

Cei 2 aveau să se dueleze direct joi, la startul celei de-a IV-a reuniuni, cu ocazia probei de 4 vâsle, adjudecată de dinamoviști, așadar cu încă un aur în contul lui Florin Marian Enache, în echipaj cu Alexandru Cosmin Macovei, Vasile Agafiței și Sergiu Vasile Bejan. În 20:17,87, cei din capitală i-au întrecut pe concitadinii steliști cu timișoreanul Pîrghie în cvartet, alături de Mugurel Vasile Semciuc, Constantin Adam și Ciprian Huc. Timpul, 20:43,48.

Pe 4 au sosit din canotajul de pe Bega ”violeta” Andreea Popa, pentru CSU Politehnica, la simplu tineret, în 28 de minute, 32 de secunde și 45 de sutimi, la 10 secunde și 5 sutimi după a treia clasată, dinamovista Anghel, precum și același Alex Danciu la dublu cu Vasile Laurențiu Udrescu în proba masculină a categoriei tineret, pentru CSMT, cu timpul de 25:02,74, la nici 3 secunde după Bucur și Hălmăgian, de la bucureșteana CS Olimpia. În plus, locuri 5 pentru bănățeni la 4 fără cârmaci, Homorogan, Doroș, Hancig și Hodorogea pentru CSMT, dar și cu echipajul feminin de 8+1, precum și prin simplistul David Balosin în proba categoriei ușoare, pe când ambarcațiunea de 8+1 a băieților de la CSU Politehnica a trecut tot a cincea linia de sosire.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 15

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: