CSM Timişoara: „S-a decis ca baza de canotaj, demolată de autorităţile locale, să fie relocată la baza sportivă a Clubului Sportiv Municipal Timişoara din Parcul Rozelor”

A fost necesară apariţia la Timişoara a conducătoarei Agenţiei Naţionale pentru Sport, ex-cvintupla campioană olimpică în canotaj Elisabeta Lipă, chemată în disperare de cauză de către gruparea locală CSM, confruntată din toamnă cu punerea pe drumuri a sufletiştilor secţiei sale de canotaj în urma demolării de către Municipalitate, printre altele, şi a bazei de profil de pe malul Begăi, ca Primăria capitalei Banatului să nu se limiteze doar la clasicele promisiuni cu care a încărcat podul celor din sportul cu vâsle, ci să treacă şi la fapte, precum se lăuda.    

Prezenţa Elisabetei Lipă, preşedinte al ANS, a generat o schimbare de atitudine a decidenţilor din Municipalitatea Timişoara vizavi de soarta canotorilor localnici, Primăria obligându-se să asigure celor din sportul cu vâsle o bază în zona terenurilor de tenis din apropierea Facultăţii de Hidrotehnică, în Parcul Rozelor, urmând a le acorda toate autorizaţiile de construcţie.

CSM Timişoara are drept de folosinţă, deţinând în concesiune respectiva bază sportivă incluzând şi terenuri de tenis de câmp în zona vestică a Parcului Rozelor, tot graţie Autorităţii Naţionale pentru Sport din România, iar acolo ar urma a-şi arunca în cele din urmă ancora cei din disciplina cu vâsle, chiar într-un parteneriat al grupărilor locale CSM şi CSU Politehnica. 

Clubul Sportiv Municipal, care s-a bucurat luna aceasta de prezenţa cu succes a unei canotoare legitimate la gruparea timişoreană într-o ambarcaţiune „tricoloră” ocupantă a locului 3 într-o reuniune de Cupa Mondială la Varese, a remis totodată un comunicat pe marginea paşilor înainte efectuaţi ca urmare a implicării directe la faţa locului a Elisabetei Lipă în deblocarea situaţiei create pe malurile Begăi de Municipalitatea Timişoara, constrânsă implicit a trece de la promisiuni şi laude la fapte concrete. 

Iată aşadar în continuare ceea ce ţine Clubul Sportiv Municipal Timişoara, prin directorul Lucian Reclaru, a aduce la cunoştinţa publicului şi comunităţii sportive din Timişoara, conform întocmai comunicatului remis pe adresa redacţiei: „La solicitarea noastră, din cauza situaţiei disperate a canotajului timişorean, şi anume plecarea sportivilor din cauza lipsei unei locaţii stabile, plimbarea bărcilor pe străzi pentru antrenamente, unele dintre ele fiind chiar deteriorate, am solicitat Doamnei Elisabeta Lipă, Preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, să organizăm o întâlnire cu primarul Timişoarei pentru găsirea unei soluţii. În drum spre Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged, Doamna Elisabeta Lipă a făcut o escală la Timişoara pentru întâlnire şi găsirea unei soluţii. Menţionăm de asemenea că, pe parcursul ultimelor luni, Clubul Sportiv Municipal Timişoara a ţinut constant legătura cu autorităţile locale pe această temă. În urma vizitei de ieri, 26 aprilie 2024, a doamnei Elisabeta Lipă şi a întâlnirii cu Dominic Fritz, Cosmin Tabără, Simona Amânar Tabără, Matei Creiveanu, Cristian Franţescu, Florin Popovici, Sorin Homeag, Adrian Tal, Zlatomir Balojin, Alin Homorogan şi purtătoarea de cuvânt a domnului Primar, s-a decis ca baza de canotaj, demolată de autorităţile locale, să fie relocată la baza sportivă a Clubului Sportiv Municipal Timişoara din Parcul Rozelor. Autorităţile locale s-au angajat să mute pontonul, containerele pentru vestiare, duşuri şi antrenament la noua locaţie, să aducă utilităţile, să realizeze amenajările şi să ne asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţilor sportive în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, ne vor susţine financiar pentru realizarea noii construcţii şi ne vor ajuta la toate demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor necesare construirii şi funcționării noii baze. De asemenea, s-au purtat discuţii cu Clubul Sportiv al Universităţii Politehnice Timişoara, căruia îi lipseşte de asemenea o bază de canotaj, stabilindu-se o colaborare pentru construcţia noii baze, care urmează să fie utilizată în comun de ambele cluburi. Dorim pe această cale să mulţumim atât Agenţiei Naţionale pentru Sport, cât şi autorităţilor locale pentru sprijinul pe care urmează să ni-l acorde.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: