CSS Bega câştigă la Naţionalul de ergo prin Atofanei şi Pravda

Succes al canotajului timişorean, vineri, în sala Colegiului Tehnic Anghel Saligny din Bucureşti, unde juniorul Ionuţ Atofanei a cucerit pentru CSS Bega atât proba individuală cât şi pe echipe, în pereche cu colegul Darius Pravda, a categoriei uşoare în cadrul Campionatului Naţional de ergometru rezervat seniorilor şi juniorilor.

Atofanei a câştigat înregistrând 6 minute şi 50 secunde pe distanţa de 2.000 metri, simulată pe ergometru, iar colegul său de club Darius Pravda a încheiat pe locul trei, în 7 minute şi opt secunde.

Raluca Munteanu, şi ea de la CSS Bega, a obţinut locul 2 în proba individuală rezervată junioarelor II, în timpul de 7:18.9, respectiv poziţia a treia în proba pe echipe, în pereche cu Mihaela Aniţa.

Un loc secund a prins în concursul individual al seniorilor şi Cristian Pârghie, desemnat între cei mai buni sportivi ai judeţului Timiş în anul 2010, cu timpul de 6:00.8.

Rezultatele primilor clasaţi sunt cu atât mai meritorii cu cât lotul timişorean a făcut deplasarea spre Bucureşti în noaptea de joi spre vineri, sportivii dormind la cuşetă şi sosind la ora opt dimineaţa în localitatea gazdă a întrecerii, „apoi trebuind să aşteptăm în picioare până la amiază intrarea juniorilor în concurs, după ce competiţia a fost deschisă la ora 10 de canotorii seniori”, după cum a menţionat profesoara Ecaterina Calapis.

„Cu toţii au mers foarte, foarte bine, şi ne referim nu doar la medaliaţi. Toţi cei 15 canotori deplasaţi de CSS Bega au dovedit un progres cu ocazia acestei competiţii, făcându-ne datoria din postura de Centru Olimpic pentru juniori II. Dorinţa noastră este să formăm pe malul Begăi şi un centru de pregătire pentru juniori I, pentru care ne considerăm îndreptăţiţi, doar că batem pasul pe loc în privinţa câştigării acestui drept”, a mai explicat Ecaterina Calapis, antrenoare la CSSBega şi preşedintă a Asociaţiei Judeţene de Canotaj Timiş.

Alţi doi timişoreni, Alexandru Iorgovan şi Bogdan Obreja, antrenaţi la CS Banatul de Ioan Matei, au câştigat locul 2 pe echipe în întrecerea juniorilor II, concurând pentru CSM Timişoara.

Delegaţia timişoreană revine în oraş sâmbătă dimineaţă, călătorind tot cu un tren de noapte. „Sportivii ar fi fost în mod sigur mai proaspeţi, mai odihniţi, dacă ne-am fi permis o noapte de cazare înaintea concursului”, a spus Ecaterina Calapis la capătul acestui tur de forţă.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSS Bega câştigă la Naţionalul de ergo prin Atofanei şi Pravda

  1. Anonymuss spune:

    Felicitari sportivilor pentru pozitile ocupate,sa fim seriosi eu nu cred ca federatia nar fi dat niste fonduri pentru copii ca sa doarma o noapte. Am sa citesc in continuare pe site si am sa fac o comparatie intre sporturi si o sa mai comentez cate ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 3

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: