CSS Bega Timişoara, de două ori aur şi 2 pe ţară la Naţional

CSS Bega Timişoara a reconfirmat săptămîna aceasta, cu ocazia Campionatului Naţional Şcolar de canotaj găzduit pe Dunăre, la Orşova, foarte buna pregătire efectuată pe apele Begăi, flotila bănăţeană cucerind nu doar două medalii de aur, inclusiv prin Marian Florin Enache, proaspăt medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori, ci şi alte cîte două locuri 2 respectiv 3, şi fiind astfel devansată în ierarhia cluburilor doar de gazde, Liceul Teoretic Traian Lalescu, dominante, cu 14 triumfuri din 19 probe. Întrecerea a precedat Campionatul Naţional de juniori, demarat ieri la Orşova, de unde am consemnat deja „argintul” acaparat de CSM Timişoara. Dar iată excelentele rezultate ale juniorilor CSS Bega…

Marian Florin Enache, la Orşova, împreună cu colege junioare canotoare

Timişorenii au obţinut medalii atît la juniori I cît şi la juniori II, în ultimul caz prin echipajele de 4 vîsle.

Astfel, abia întors de la Campionatul Mondial de profil, Marian Florin Enache n-a stat pe gînduri şi a urcat din nou pe podium, de o manieră categorică, impunîndu-se în proba de simplu, pe 2.000 metri, în 3:40,77 şi cu aproape 13 secunde avans faţă de reprezentantul Orşovei. Enache confirmă aşadar previziunile antrenorului Dorin Bena, care prevestea la finele anului trecut ascensiunea tînărului de 17 ani, iar pomenind de profesorii de la CSS Bega o menţionăm pe Ecaterina Calapis, deasemenea „suflet” al activităţii nautice la Clubul Sportiv Şcolar timişorean.

Tot aur a cucerit pentru Timişoara şi echipajul de dublu vîsle Drajan Raicovici – Marius Ungureanu, învingător în 3:36,91, unul dintre componenţi obţinînd şi un „argint”: Marius Ungureanu – Răzvan Toderiţă a devenit un dublu de locul 2 în proba de 2x la categoria uşoară, în 3:50,97, după CSS Călăraşi.

Tot medalii de argint a obţinut şi ambarcaţiunea de 4 vîsle a CSS Bega în alcătuirea Casian Penţa, Daniel Spiridon, Robert Groşan şi Robert Spiridon, încheind pe 2 la juniori II, în timpul de 3:24,65, după orşoveni.

CSS Bega a ocupat şi două locuri 3, de bronz, prin Drajan Raicovici (4:08.69 minute), la categoria uşoară, respectiv echipajul feminin al junioarelor II Mihaela Oniţa, Alexandra Oprin, Alexandra Boaru, Raluca Munteanu, la 4x, în 3:36.88.

Au mai cucerit prima treaptă a podiumului doar orşovenii, şi încă de 14 ori, respectiv LPS Piatra Neamţ, Centrul Naţional Nicu Gane Fălticeni şi CSS Călăraşi, cu cîte un triumf. În total, s-au disputat 11 probe ale băieţilor şi 8 ale fetelor.

Ulterior naţionalelor şcolare, juniorii CSS Bega s-au aliniat de vineri la Campionatul Naţional de Juniori.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: