CSU Politehnica și CSM Timișoara, câte un ”argint” și două locuri 3 fiecare la Campionatul Național de seniori și tineret, pe apele Snagovului

Încărcat de medalii la competițiile majore estivale pe plan continental și mondial, canotajul românesc s-a relansat săptămâna aceasta pe apele interne, ale lacului Snagov, cu ocazia ediției anuale a Campionatului Național de seniori și tineret. Flotila ”tricoloră” s-a numărat între cele 16 federații aureolate la Campionatul Mondial de seniori încheiat duminică în Bulgaria vecină, din totalul de 28 de țări cu canotori pe podium, dar atenția s-a comutat ulterior rapid pe ”Naționalele” dominate până ieri de Dinamo, cu 15 probe câștigate, urmată de CSA Steaua cu 7 și CSM Suceava cu una, pe când locuri secunde au obținut steliștii – zece, dinamoviștii 6, Ceahlăul două, timișorenele CSU Politehnica și CSM câte unul, la fel precum CSM Suceava, Nada Florilor Fălticeni și CS Sportiv Mureșul. Mai în detaliu…

Campionatul Mondial abia s-a încheiat duminică la Plovdiv iar cel național a și fost bifat la mijlocul acestei săptămâni pe apele Snagovului, după o vară plină și mănoasă pe plan mondial pentru Federația Română de Canotaj. În Bulgaria, patru federații s-au remarcat prin cucerirea a câte 3 medalii de aur, Italia, SUA, Germania și Franța, în această ordine în fruntea ierarhiei clasărilor pe podium, câte două medalii de aur câștigând Australia, Canada, Irlanda, Olanda și Norvegia, iar câte una, Polonia, România, Regatul Unit, Lituania, Brazilia, China și Croația, ”tricolorii” încheind pe 11 în acest clasament.

Ionela Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă au cucerit titlul mondial în finala A din proba de dublu vâsle la categoria ușoară, cu timpul de 6 minute, 50 de secunde și 710 sutimi, avansul fiind de peste o secundă și jumătate la linia de sosire în fața celor din Statele Unite ale Americii, ambarcațiunea Olandei sosind a treia, cu mențiunea că româncele se aflau în frunte încă dinaintea mijlocului cursei.

Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, grație revenirii în a doua jumătate a finalei A în proba de dublu rame, au cucerit locul 2, vicecampioni mondiali în 6 minute, 16 secunde și 900 de sutimi, la puțin sub două secunde în urma croaților dar cu peste o jumătate de secundă în fața Franței, pe trei.

Acestea au fost clasările pe podium ale României între mai multe alinieri la start în finalele A ale mondialului cu un total de 29 de probe, ultimă competiție majoră estivală, după mai mari capturi în această vară pe plan european și mondial.

Relansarea pe apele interne s-a efectuat zilele trecute la Snagov, unde CS Dinamo a dominat competiția, cucerind 15 dintre cele 23 de medalii de aur puse în joc. De fapt, una dintre cele două medalii de argint cucerite de canotajul timișorean, prin echipajul feminin de 8+1 al celor de la Clubul Sportiv Municipal, cu timpul de 7 minute, 52 de secunde și 88 de sutimi, a fost adjudecată într-o probă dominată de dinamoviste, cu peste 12 secunde avans.

Au cucerit argintul timișorencele Iasmina Adelina Orosz, Patricia Apetroaiei, Andreea Fabiola Iorgovan, Nicoleta-Alexandra Hada, Adela-Corina Popovici, Szilvia Mag, Ioana-Diana Alexandrescu, Dyana Mocan și Larisa-Nadina Petroman.

Argint pentru Timișoara și dinspre alb-violetul lui CSU Politehnica, prin Ferencz Albert Kovacs, cronometrat în 8:36,66 în proba de simplu a categoriei ușoare, urmat pe podium de colegul său de club Denis Florian Andrici, în 8:56,58, ambii după Gabriel Ionuț Cazacu de la CSA Steaua, intrat cu două sutimi sub 8 minute.

Însă nu numai fetele de la CSM Timișoara au urcat pe podium în proba de 8+1, ci și băieții, pe locul 3, medaliați cu bronz cu timpul de 7:27,85, după Dinamo și CS Sportiv Mureșul, ambarcațiunea bănățenilor reunindu-i pe Radu Bardan, David Balosin, Alexandru Hancic, Gabriel Vancea, Alin Homorogan, Bogdan Doroș, Vasile Udrescu, Răzvan Hodorogea și Nicolae Vulpe.

În fine, alte clasări timișorene și pe locul 3, CSM prin David George Balosin și Dan-Radu Bardan la dublu rame categoria ușoară, cu timpul de 8:12,62, din 4 echipaje la start, iar CSU Politehnica prin Alexandru Crașovan, Bogdan Daniel Țuțuian și Denis Florian Andrici în 7:29,34, după campioana Dinamo și steliști, la aproape 3 secunde.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: