Daniel Spiridon (CSM), al doilea la juniori I. Lipă: ”Au venit pe Bega loturile de seniori, care au un an 2015 mai greu decât Jocurile, căci trebuie să își ia pașaportul de Rio!” De mâine, seniorii…

Un număr de 236 de juniori au concurat luni și marți pe canalul Bega, în cadrul a 21 de probe, dintre care 10 astăzi, în ultimele reuniuni ale Campionatului Național juvenil de Fond. Iată ultimele rezultate, conturate pe o vreme ceva mai bună dar cu vânt din față, precum și câteva explicații din partea Elisabetei Lipă, președinte federal, înaintea continuării ”Naționalului”, de mâine, cu întrecerile cremei seniorilor…

IMG_3428

”Ne putem lăuda cu un număr destul de mare de juniori dar niciodată nu poți fi mulțumit, așa încât sperăm ca numărul lor să crească și să aleagă calea performanței! Însă au și alte preocupări în ziua de azi, găsesc orice altceva de făcut… Însă performanța este atât de frumoasă și cere foarte multe sacrificii, dar cei care reușesc că ajungă în grădina performanței, se bucură de medaliile pentru care au muncit. E foarte frumos să fii pe cea mai înaltă treaptă a podiumului… Avem destui copii care au reușit așa ceva și mă bucur când le citesc bucuria pe față, fiind sus, pe podium!”

Iar de miercuri dimineață începe și Campionatul Național de Fond pentru seniori, Elisabeta Lipă anticipând puțin că ”se află aici și loturile actuale, aflate în pregătire pentru Jocurile Olimpice de vară, căci avem un an 2015 mai greu decât Jocurile, deoarece trebuie să își câștige pașaportul pentru Rio, așa că nu e un an ușor. E nevoie de ambiție să ajungă la competiția supremă, care este extraordinară”. De miercuri, la seniori vor vâsli 246 de concurenți, de la 10 cluburi înscrise: ”Sper ca sportivii cei mai buni, în special din loturile noastre naționale, să-și dovedească valoarea și să fie printre cei câștigători”.

Elisabeta Lipă a mai relevat că ”Federația împlinește 90 de ani de activitate, ani de activitate intensă, iar după medaliile obțnute ne și putem lăuda cu campioni și medaliați olimpici, cu campioni mondiali. Avem o tradiție frumoasă și generația tânără are obligația să o ducă mai departe!”

Ca rezultate, în cea de-a doua și ultima zi a Naționalului de Fond pentru juniori, Daniel Ștefan Spiridon, de la CSM Timișoara, s-a clasat al doilea în simplu la Juniori 1, cu timpul de 28:05,87, după Robert Dobrin (CSM Drobeta), în 27:52,25. Tot pe locul 2 din canotajul local s-a clasat și banca de dublu a juniorilor II, Ștefan Niță & Nicolae Toma, în 29:34,52, după Milciuc & Lehaci, de la CSȘ Orșova, în 26:56,57.

De fapt, CSȘ Orșova a mai adăugat astăzi alte 4 titluri naționale de fond la juniori celor 3 adjudecate luni, centrul mehedințean învingând azi la simplu juniori II prin Ștefan Berariu iar la categoria ușoară a fetelor prin Cornelia Șovilgău, precum și la 4-, junioare I, pe lângă triumful în dauna timișorenilor.

Fabian Martin și Adrian Matei, de la CSȘ Bega, s-au clasat pe 3 din tot atâtea ambarcațiuni la dublu – categorie ușoară, într-o probă adjudecată de CSȘ Triumf București, iar Alexandru Danciu, de la CSM Timișoara, a încheiat al patrulea la juniori II.

Știința Constanța a smuls titlurile naționale cu bărcile de 4 ale băieților, celelalte locuri I fiind cucerite astăzi de echipaje de la CS Botoșani și CS Nicu Gane Fălticeni.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = saizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: