Echipajul de 8+1 al fetelor României câștigă finala A de Mondial: aur. Pîrghie, pe 5 cu băieții

Delegația României a câștigat astăzi și cea de-a doua medalie de aur la ediția din acest an a Campionatului Mondial de canotaj rezervat seniorilor, prin echipajul feminin de 8+1, triumfător în finala A a probei, ultima a săptămânii de întreceri din Florida, după ce sâmbătă cucereau aurul și componentele ambarcațiunii de dublu vâsle la categoria ușoară.

România, aur la 8+1 feminin

Prin acest succes, repurtat cu timpul de 6 minute, 6 secunde și 400 de sutimi, înaintea Canadei, vicecampioană a lumii în 6:07.090, respectiv Noii Zeelande, bronz în 6:07,270, România s-a remarcat între cele numai 7 federații care au obținut două sau mai multe medalii de aur la ediția Mondialului din 2017, de la Sarasota-Bradenton.

”Tricolorele” au dominat finala pe medalii de pe culoarul 4, în componența Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea și Daniela Druncea. N-au urcat pe podiumul probei finalistele SUA, Regatul Unit și Olanda.

Federația Română de Canotaj s-a plasat prin victoriile celor două echipaje feminine pe poziția a șasea în ierarhia finală pe medalii a competiției din SUA, la egalitate cu naționala Irlandei respectiv în urma Italiei, cu câte 3 medalii de aur, argint respectiv bronz, Noii Zeelande (3-2-2), Australiei (3-2-1), Franței și Olandei, fiecare cu câte două medalii de aur și una de argint.

Semnificativ, ”tricolorele” au devansat astfel puternice federații precum ale Regatului Unit, cu o medalie de aur și câte 3 de argint respectiv bronz, Germaniei, cu una de aur și 4 de bronz, respectiv a Statelor Unite ale Americii, în fruntea celor 13 țări fără un titlu mondial la ediția din 2017 dar totuși medaliate, gazdele cucerind 4 medalii de argint și două de bronz. Au mai câștigat câte o finală A și au cucerit titlul mondial Brazilia, Norvegia, Cehia, Ungaria, Lituania, Africa de Sud și Elveția, iar în total 29 de țări s-au înscris pe tabelul medaliatelor.

România s-a aliniat astăzi și în finala masculină a probei de 8+1, ”tricolorii”, cu timișoreanul Cristi-Ilie Pîrghie în echipaj, încheind pe locul 5 cu timpul de 5:31,410, înaintea neo-zeelandezilor dar după nemți, campioni mondiali de pe culoarul 1 în 5:26,850, SUA, Italia și Olanda, a patra.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: