Florin Marian Enache, de la CSȘ Bega Timișoara, la Campionatul European de juniori de la Minsk

Canotajul timișorean are un reprezentant în restrînsa flotilă ce va fi aliniată la Campionatul European de juniori din 25-26 mai, din Belarus, și anume pe Florin Marian Enache, un multiplu campion național și medaliat cu bronz în 2012, la Campionatul Mondial. Din păcate, deși și-a cîștigat locul în echipajul de 4 vîsle, deteanul Adrian Cionca, un campion mondial de juniori în 2011, de la Universitatea Timișoara, a fost omis din și mai restrînsa flotilă pentru Campionatul European de seniori din 31 mai – 2 iunie, de la Sevilla.

Enache, de la CSȘ Bega Timișoara, va concura în proba de dublu, alcătuind cea mai bună barcă pe care o va alinia România la Minsk, împreună cu Robert Dedu, de la Știința Constanța, în ceea ce este un nou echipaj alcătuit în flotila ”tricoloră”. Rămîne de văzut dacă Raluca Munteanu, și ea de la CSȘ Bega, își va găsi loc în aceeași flotilă.

Dacă Enache pur și simplu n-ar fi avut cum să fie omis, la forma și progresul său din ultima vreme, în schimb, într-o politică din păcate perpetuată peste ani, ca selecționerii să meargă pe mîna propriilor sportivi de la cluburi, campionul mondial din 2011 Adrian Cionca a fost scos din ambarcațiunea de 4 vîsle, în ciuda faptului că la recenta selecție și-a câștigat pe merit locul.

România va alinia de fapt doar 8 sportivi la Campionatul European de seniori de la Sevilla, la finele acestei luni, în numai două ambarcațiuni, de 4 vîsle respectiv 4 rame, considerate cu șanse de medalii. Iar între aceste echipaje s-a făcut o permutare, un sportiv din ambarcațiunea de rame fiind trecut în cea de vîsle, și renunțîndu-se implicit la Cionca, deși întregul concept al selecției a vizat faptul că unii selecționabili vor fi axați strict pe rame iar alții pe vîsle.

Cionca ar fi reprezentat categoria tineretului canotajului autohton în echipajele de la Sevilla, rămînînd cu consolarea de a se pregăti cu colegul de club Robert Pataki în cadrul lotului de tineret de la Snagov.

Totuși, anul 2013 mai aduce măcar două competiții majore în care Cionca și-ar putea dovedi incontestabilul talent. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: