Etapa I a Cupei Mondiale 2022, la Beograd: VIDEO

După triumful ”flotilei” Federației Române de Canotaj de a se menține și în această ediție în fruntea ierarhiei pe medalii a Campionatului European sub 19 ani, cu 3 victorii pe lacul Varese în ambarcațiuni de 4 vâsle și rame respectiv în cea de 8+1 a fetelor, plus câte o medalie de argint și bronz, în condițiile în care 14 țări au cucerit medalii în Italia din totalul celor 29 aliniind 400 de canotori la start, și elenii cu 3 medalii de aur, gazdele cu 8 în total, iată că sfârșitul acestei săptămâni aduce prima regată mondială post-olimpică, prima a noului sezon 2022, și anume etapa inaugurală de Cupa Mondială din Serbia vecină. 

Într-adevăr, ”tricolorii” sub 19 ani au vâslit cu succes la Varese, cu Tinel Nicușor Mureșan din canotajul timișorean în ambarcațiunea de 8+1, al doilea în barcă respectiv unul dintre cei 5 componenți din generația 2005, România U19 clasându-se a patra duminică în Finala A continentală din nordul Italiei, în 5:52.51, după gazde, Ucraina și Franța, tocmai la căderea de cortină a ”Europenelor” juniorilor mari, în urma triumfului româncelor la 8+1 cu aproape 4 secunde în fața italiencelor, succesele ”tricolorilor” în bărci de 4 fiind ceva mai strânse, la două secunde și jumătate băieții în dauna italienilor, la numai 18 secunde fetele în fața polonezelor. 

Iar după ”Europeanul” peninsular, unde România a aliniat 11 echipaje, dintre care unul de simplu feminin, câte 4 de dublu respectiv de 4 componenți și cele două de 8+1, de vineri a început la Beograd și 2022 World Rowing Cup I, pe Sava, canotori din 36 de țări punând în practică pregătirile de iarnă la ora primei întreceri din Cupa Mondială a noului sezon pe ape. Iar China, Olanda și Regatul Unit și-au trimis ”flotile” însemnate pe malurile Dunării la debutul primului an post-olimpic.

Foto: World Rowing 2022

Cea mai largă participare în capitala Serbiei, în proba de simplu a băieților, garnisită cu campionul olimpic la zi Stefanos Ntouskos din Grecia, dar și cu campionul european și mondial Oliver Zeidler (Germania), în vreme ce proba de dublu promite revenirea perechii croate Sinkovic.

Seriile au debutat vineri, sâmbătă sunt programate semifinalele iar duminică finalele. Sunt programate 4 probe de para-canotaj, dintre care 3 masculine, câte două la categoria ușoară – feminin și masculin, respectiv câte 6 Open.

VIDEO de prezentare al 2022 World Rowing Cup I 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: