Florin Enache, aur pe Bega în Naţionalul de juniori

La numai 5 zile după încheierea Campionatului Naţional de fond pentru seniori şi tineret, în care au concurat însă şi destui juniori ai cluburilor timişorene, miercuri a început pe apele Begăi şi Naţionalul de fond al canotajului juvenil românesc, sportivii localnici obţinînd din nou cîteva medalii, dintre care una de aur, ce-i drept recolta fiind ceva mai mică decît la seniori.

Ca idee, întrecerile juniorilor constau tot în probe pe distanţa rezervată fondului, de 6.000 metri, la diferite categorii de vîrstă, pentru fete şi băieţi, respectiv la categoria uşoară, Campionatul Naţional fiind şi o bună testare în condiţii de concurs înaintea selecţiei finale naţionale pentru alinierea la Campionatul Mondial, din cursul acestei luni, ce va avea loc la Snagov.

Remarcabil, unii juniori „mici” ce au îmbrăţişat canotajul doar de cîteva luni, după cum a precizat Zlatomir Balojin, preşedintele secţiei de canotaj la CSM Timişoara, aici fiind vorba de sportivi născuţi în anii 1996-1997, au obţinut medalii de bronz pentru Clubul Sportiv Municipal, şi anume în proba de 4 vîsle a juniorilor II, la băieţi prin Samuil Balaş, Răzvan Hodorogea, Mihai Costig, Tudor Nicolae, iar la fete prin Norica Hobean, Mădălina Petreanu, Patricia Ştef şi Maria Ion.

Argintul şi aurul ce rămîn pe malurile Begăi au fost cucerite pe canal… în jos, la pontonul lui CSS Bega Timişoara, pentru care în proba de simplu băieţi, la juniori mari, s-a impus Florin Enache, în cadrul categoriei uşoare. Enache a devenit aşadar campion naţional de fond la juniori I, iar profesorii Nicolae Vulpe, Dorin Bena, Elvira Văsuţ şi Ecaterina Calapis au alcătuit echipe combinate din sportivi de 15-16 ani care au cucerit două locuri 2 şi implicit argintul de vicecampioni naţionali, la 4 vîsle atît la juniori mici – fete, cît şi la băieţi. În ambarcaţiuni au fost Cristina Butnariu, Raluca Munteanu, Suzana Marinescu şi Mihaela Aniţa, respectiv Robert Gropşan, Robert Spiridon, Florentin Dunca, Radu Gherman, în cazul băieţilor juniori II fiind însă vorba de un decalaj destul de semnificativ faţă de învingători, Liceul Traian Lalescu Orşova, ocupanţi ai locului 1, cu aproape 15 secunde avans.

Totodată, s-au mai obţinut clasări în preajma podiumului, şi anume în proba de 4 vîsle a juniorilor 1, locul 4 pentru CSM Timişoara în alcătuirea Alexandru Iorgovan, Bogdan Oniţă, Bogdan Obreja şi Cosmin Răşcan, respectiv prin Adrian Stoia, tot locul 4 în proba de simplu, pentru aceeaşi grupare dublul Camelia Creţu, Denisa Marchiş plasîndu-se pe locul 5.

„În general, ţinînd cont de numărul de kilometri pe care i-au făcut în antrenamente şi pregătirea efectuată, care a fost influenţată şi de vremea din iarnă, cu peste 200 de kilometri parcurşi dar nu mai mult de 300, se simte în competiţie şi au obţinut rezultate bune în condiţiile date. Ne interesează însă mai degrabă vîrful de formă sportivă care va fi mai spre vară, ne interesează intrările în loturile naţionale”, a mai explicat Zlatomir Balojin, preşedintele secţiei la CSM Timişoara, care a mai explicat şi că întrecerile venite la 5 zile după precedente concursuri ale juniorilor între seniori şi-au spus cuvîntul ca grad de oboseală.

CSM va mai avea concurenţi şi în cea de-a doua zi a Naţionalului, la simplu fete, prin Cristina Indrea, la dublu categoria uşoară prin Flavius Şoaită şi Cosmin Răşcan, respectiv la 4 rame prin Adi Stoia, Alexandru Iorgovan, Bogdan Obreja şi Andrei Vînoagă.

„Nivelul de participare a fost un pic mai restrîns decît la competiţia seniorilor şi tineretului, unde, să reamintim, au avut drept de participare şi juniorii, dar nu şi invers acum, însă au existat totuşi probe cu o concurenţă serioasă, de exemplu 10 ambarcaţiuni la simplu fete, unde Alexandra Hada n-a tras grozav şi aveam aşteptări mai mari”, a explicat profesoara Ecaterina Calapis, de la CSS Bega.

Ultima reuniune a întrecerii are loc joi la ora 9, festivitatea de premiere fiind programată în jurul prînzului. Alte două atractive zile de canotaj naţional pe apele Begăi…

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Florin Enache, aur pe Bega în Naţionalul de juniori

  1. daniel spune:

    Felicitari tuturor participatzilor la acest campionat….si la anu sa fie cat mai multe medali:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: