Florin Enache cîştigă Cupa României la juniori, pentru Asociaţia Judeţeană de Canotaj Timiş, pe apele Dunării, la Orşova. Iar CSŞ Bega descoperă o tînără… Pîrghie

Florin Marian Enache, un multiplu medaliat la nivel internaţional, şi-a confirmat supremaţia pe plan intern prin cîştigarea probei de simplu a juniorilor mari din cadrul Cupei României la nivel juvenil, disputată în week-end pe apele Dunării, la Centrul Olimpic federal de la Orşova, unde canotorii de pe malurile Begăi s-au aliniat la start sub flamura reunită a Asociaţiei Judeţene de Canotaj Timiş.

Timişoreanul Marian-Florian Enache (dreapta), la proră într-un echipaj cu Nicu-Ionuţ Bocancea, Laurenţiu-Marian Colceag şi Florin-Aurelian Buznean, devenea în 2012 medaliat cu bronz al probei de 4x din cadrul competiţiei juvenile a Campionatului Mondial de Seniori şi Juniori

 

Pe lîngă Enache, care era favorit al probei de simplu, au mai urcat pe podium pentru vîslele Timişoarei şi Raluca Munteanu, ocupantă a locului 3 în proba de simplu fete la junioare mari, şi ea tot de la CSŞ Bega, precum şi echipajul de 4 vîsle a juniorilor mici, vicecampionii naţionali Radu Bîrdan, Alin Homorogan, Vasile Udrescu şi Bogdan Doroş, de la CSM Timişoara.

Canotorii de pe Bega s-au prezentat în premieră cu ocazia competiţiei de la Dunăre sub culorile reunite ale Asociaţiei Judeţene de Canotaj Timiş, care a aliniat 8 sportivi de la grupări timişorene avînd predilecţie pentru creşterea juniorilor, şi anume CSŞ Bega respectiv CSM Timişoara, acesta fiind un prim rezultat al preluării AJCT de către Consiliul Judeţean Timiş, dintre reprezentanţii căruia a şi fost desemnat noul preşedinte al asociaţiei.

Ca alte rezultate în probele disputate pe distanţa competiţională clasică de 2.000 metri, Mihaela Aniţa (CSŞ Bega) s-a clasat pe locul 4 la simplu junioare mari, în vreme ce campionul Enache, de această dată la dublu, în proba de 2-, împreună cu Robert Groşan, a avut parte de un neplăcut incident, ruperea cîrmii echivalînd cu o cădere pe locul 5.

Elvira Văsuţ, antrenoare de la CSŞ Bega activînd la Centrul Olimpic orşovean, a supervizat evoluţia juniorilor „Begăi”, în vreme ce colegii săi, Ecaterina Calapis şi Dorin Bena, au condus antrenamentele derulate acasă cu majoritatea componenţilor lotului, unii dintre ei în focurile diverselor examinări, inclusiv de Bacalaureat.

Iar ca un alt rezultat al noului parteneriat între Asociaţia Judeţeană de Canotaj Timiş şi CJT, antrenorii de la CSŞ Bega au avut posibilitatea să încerce reumplerea rezervorului de talente, efectuând o selecţie prin judeţ, urmată de testare, în urma cărora vreo 10 sportivi, din generaţia 2000 şi mai mari, ar urma să rămînă în vederile clubului. „În cazul cîtorva este vorba şi de cursuri de înot dar sperăm să ne putem bizui pe ceva în timp, două fete fiind chiar peste parametri la vîrsta respectivă. Am efectuat selecţia în judeţ şi îi susţinem pe copii cu cazare şi o masă la internat, am găsit de exemplu copii la Biled. Şi pe sora lui Cristian Ilie Pîrghie, Anca, o fată din generaţia 2000…”, ne-a spus profesoara Ecaterina Calapis, de la CSŞ Bega. Cristian Ilie Pîrghie este un alt multiplu medaliat la nivel internaţional care a fost lansat de canotajul de pe Bega.

Pentru juniorii consacraţi ai grupărilor timişorene urmează spre mijlocul lunii viitoare, în august, Campionatul Naţional de juniori şi Campionatul Naţional Şcolar, ambele la Năvodari, unde bănăţenii se vor ancora apoi şi pe mai departe, pregătindu-se pentru Cupa Federaţiei Române de Canotaj, ce va avea loc tot acolo, în ultima decadă a lunii.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Exclusiv, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: