Florin Marian Enache, de la CSȘ Bega Timișoara, campion european de juniori la Minsk, cu Robert Dedu, în proba de 2x. Românii, aur peste aur!

Marian Florin Enache, de la CSȘ Bega Timișoara, a adăugat astăzi în Belarus un titlu european de juniori, după ce anul trecut, la Plovdiv, urca pe podiumul Campionatului Mondial juvenil. Canotorul Timișoarei, din generația 1995, făcînd echipaj cu Robert Gheorghe Dedu (n. 1996), a cîștigat toate cele 3 curse avute la Campionatul European de juniori de la Minsk, atît în serii, cît și în semifinale și finală, ultimele două astăzi.

Marian Florin Enache (CSS Bega Timişoara), medaliat cu bronz în 2012 la Campionatul Mondial de juniori, a devenit astăzi, în Belarus, campion european de juniori, în proba de 2x, cu Robert Dedu (Constanța)

 

Iar performanța echipajului masculin de 2x este parte a unei excelente prestații a flotilei juvenile a României în întrecerea continentală disputată ieri și astăzi, pe care a dominat-o clar, cu o mănoasă recoltă aurită: 7 clasări pe locul I și 4 pe locul II, din 13 finale. Mai jos, cu amănunte adiționale, ca o știre în premieră în România.

Enache și Dedu, vîslind pe culoarul 4, au condus de la un capăt la altul pe cei 2.000 de metri ai finalei din această după-amiază, impunîndu-se în 6:19,959 și cu aproape 5 secunde avans în fața sîrbilor Dosljak și Bojan, în vreme ce pe locul 3 au sosit lituanienii Lapatiukas și Andrius.

Remarcabil, Enache și Dedu au încheiat cu peste 12 secunde mai rapid decît timpul înregistrat ieri în seriile preliminare, pe care le-au dominat, din 18 ambarcațiuni la start.

Timpii intermediari ai juniorilor români au fost de 1:30.07 după primii 500 de metri ai cursei, 1:35,59 pe cea de-a doua pătrime a parcursului, 1:36,47 pe prima jumătate a celui de-al doilea kilometru, respectiv 1:37,46 pe ultimii 500 de metri, necedînd inițiativa. Echipajele Poloniei, Cehiei și Turciei s-au clasat în această ordine pe locurile 4-6 în finala A a probei.

Marian Florin Enache, juniorul lui CSȘ Bega Timișoara, concurînd împreună cu constănțeanul Robert Gheorghe Dedu, în proba de 2x a Campionatului European de juniori de la Minsk, în Belarus, a obținut primul loc atît în calificările de sîmbătă dimineață, cît și în semifinalele de duminică.

Echipajul Enache – Dedu s-a calificat din serii cu timpul de 6:31,990 pe cei 2.000 metri ai parcursului și aproape 4 secunde avans față de ambarcațiunea Poloniei, urmată de cea a Franței.

Azi dimineață, în una dintre cele două semifinale ale probei, juniorii români au cîștigat cu 6:41.905 și aproape 5 secunde avans față de cehi, urmați de turci. Serbia obținea un timp superior echipajului României în cealaltă semifinală la 2x.

La startul acestei probe s-au aliniat 18 naționale, iar în ansamblul competiției continentale găzduite ieri și azi în rezervorul Zaslavl, la 15 kilometri de Minsk, au fost programate 7 probe ale băieților respectiv 6 feminine, cu un total de 13 finale A.

Flotila românească a aliniat ambarcațiuni în mai multe probe, iar locurile I sau măcar clasările pe podium au curs astăzi gîrlă pentru români. Astfel, omoloagele lor, Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu, au devenit campioane europene în 2x, tot medalii de aur fiind obținute și la 2-, prin Cristina Popescu și Denisa Tîlvescu, la 4-, în echipajul Ana Maria Grapinoiu, Alina Pop, Mihaela Vultur, Iuliana Crefelian, respectiv la 4x, prin Georgiana Vasile, Marcela Otea, Beatrice Parfenie și Iuliana Popa.

Și flotila masculină a mai obținut aur, o a șasea clasare pe locul I în Belarus fiind reușită de Adrian Ilie, Cornel Safriuc, Nicu Bocăncea și Corneliu Curuzan, la 4x, cu 766 de miimi de secundă în fața italienilor.

Alt triumf a fost înregistrat de echipajul feminin de 8 cu cîrmaci, Beleagă, Sticea, Cerbu, Părășcanu, Boca, Turtă, Popescu, Tîlvescu și Danciu, după ce Ionela Lehaci încheia a doua în proba de simplu.

Totodată, s-au obținut și medalii de argint pentru ambarcațiunile băieților de 4+ și 4-, de fiecare dată în urma Italiei, în primul caz la extrem de mare luptă, diferența fiind de nivelul sutimilor de secundă. Iar băieții au mai încheiat pe 2 și la 8+, după Serbia. S-a ajuns astfel ca mai bine de jumătate din totalul de 13 locuri I să fie adjudecate de juniorii ”tricolori”.

Urmează Campionatul European de seniori, ce va avea loc la finele săptămînii, la Sevilla, unde canotajul timișorean nu va avea însă reprezentanți în lotul României.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Exclusiv, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: