Flotila României, fără medalii la Campionatul Mondial de canotaj pentru seniori din Olanda

Cristina Grigoraş şi Laura Oprea, perechea conferind cele mai mari speranţe la medalie în cadrul celei de-a 43-a ediţii a Campionatului Mondial de canotaj rezervat seniorilor ce s-a disputat săptămâna aceasta pe apele de la Bosbaan, la Amsterdam, au încheiat pe locul 4 finala A de două rame, la aproape 5 secunde în urma podiumului.

Româncele au fost cronometrate în 6:59,350, după ce la jumătatea cursei, 1.000 de metri, se situau pe poziţia a doua. Regatul Unit s-a impus în 6:50,610, urmat de SUA şi Noua Zeelandă. Cel mai bun timp al probei rămâne însă în posesia federaţiei de la Snagov, din 2002, de la Mondialul spaniol, când Andrunache şi Susanu au încheiat parcursul de 2.000 de metri în 6:53,800.

Barca de 8 plus 1 a fetelor României a progresat prima din una dintre seriile de recalificări, dar cu un timp mai slab, 6:10,360, decât al primelor două clasate în cealaltă serie, China şi Rusia.

În finala A le-au aşteptat echipajele calificate direct, primele în serii, Canada şi SUA, tot în ultimul act mai promovând şi Regatul Unit, în urma României în recalificări. Finala A, ce a avut loc duminică după prânz, le-a regăsit pe românce pe locul 4, la două secunde şi 320 de sutimi de echipajul Chinei, care a urcat pe podium după SUA şi Canada.

Cel de-al treilea echipaj feminin al „tricolorilor” la Amsterdam, cel de dublu, la vâsle, a obţinut locul secund în finala C.

La băieţi, timişoreanul Cristi-Ilie Pîrghie s-a clasat al cincilea în finala B cu echipajul de 4 rame, în vreme ce simplistul stelist Petru Codău a sfârşit al cincilea în finala D a popularei probe de 1x.

26 de ţări, în frunte cu Noua Zeelandă (6 aur – 2 argint – 1 bronz), urmată de Regatul Unit, cu 4 de aur, respectiv Australia, Germania şi Ucraina, cu câte două de aur, au cucerit medalii la Mondialul din Olanda, dintre care 17 din Europa, şase dintre acestea fiind din fostul bloc estic.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: