GALERIE FOTO. Parada sportivilor, la Festivalul Bega Bulevard

Mai deloc n-au ocazia sportivii timişoreni ai disciplinelor nautice, în general juniori practicînd canotajul şi kaiak-canoe la diferitele cluburi locale, să se „plimbe” de plăcere pe apele Begăi. Care le sunt pistă de antrenament în pregătiri dintre cele mai dificile şi asidue, aproape indiferent de anotimp. Însă în acest week-end, cu ocazia Festivalului Bega Bulevard 2012, care a inclus la loc de cinste parada ambarcaţiunilor grupărilor de pe Bega, sportivii de performanţă s-au aliniat simbolisticii evenimentului, ce ţine de atractivitatea canalului ca loc de agrement. Şi s-au arătat timişorenilor… (fotografii: Ionuţ Iliaş)

… A fost seara lor de recreere, de savurare a canalului în umbrele înserării şi la luminile promenadei. A fost altfel decît în antrenamentele părînd uneori fără sfîrşit. Şi a fost şi un motiv de mîndrie şi recunoaştere din partea unei urbe rareori conectată la nişte discipline sportive altfel de toată frumuseţea.

… A fost foarte plăcut, pe o vreme favorabilă, şi în prezenţa a sute de concitadini. Iar dacă ar fi fost să ia cu ei, în ambarcaţiuni, medaliile cucerite nu doar la nivel naţional în diferite competiţii, şi bărcile ar fi fost ceva mai… adîncite, curgînd în amonte spre Podul Michelangelo, de „la Maria”.

Au vîslit juniori şi seniori de la CSS Bega, CS Banatul, CSM Timişoara, CS U Timişoara, cu toţii din canotaj, respectiv de la CSS1 Timişoara şi Clubul Sportiv Nautic Banat, în kaiak-canoe. A fost o explozie de culori, sportivii ieşind în echipamentele tradiţionale ale grupărilor pe care le reprezintă…

Într-adevăr, aceşti medaliaţi în numele Timişoarei şi-au meritat cu prisosinţă locul în cadrul unei festivităţi mai degrabă culturale, iar Bega Bulevard nu s-a rezumat doar la parada echipajelor, ci şi la întreceri demonstrative în ambarcaţiuni de simplu, dublu ori de 4, precum şi la un concurs de Dragon Boats între Clubul Sportiv Arad, invitat special de pe Mureş, şi Clubul Nautic Banat Timişoara.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: