Ionuţ Atofanei, cvadruplu campion naţional

„Extraordinar… Rezultatele sunt extraordinare” s-a referit profesoara Ecaterina Calapis, antrenoare la secţia de canotaj a CSS Bega, la performanţele reuşite de juniorii timişoreni cu ocazia Campionatului Naţional de fond pentru juniori, găzduit de Călăraşi, urmat de cel rezervat tineretului şi seniorilor, disputat pe lacul Snagov. Ionuţ Atofanei, un junior născut în 1993, a cucerit nu mai puţin decât patru titluri naţionale, în probe de simplu şi dublu, reuşitelor sale adăugându-li-se alte clasări pe podiumul de premiere, inclusiv pe cea mai înaltă treaptă, prin Adrian Cionca.

Ionuţ Atofanei s-a impus mai întâi împreună cu colegul său Darius Pravda, născut la rândul său în 1993, în proba de dublu vâsle a categoriei uşoare în cadrul C.N. de fond pentru juniori derulat la Călăraşi, cu timpul de 14:44.50, proaspătul campion câştigând şi proba de simplu a categoriei uşoare, în 15:43.5, în care Daniel Aştefănoaiei, de la celălalt club timişorean prezent la start, CSM, a obţinut medalia de bronz, cu timpul de 16:25.2.

Remarcabil, Atofanei a dat ulterior lovitura şi la Snagov, în competiţia rezervată tineretului şi seniorilor, în care s-a impus în proba de dublu cu Daniel Donci, un senior şi colegul său de la CS Universitatea, unde are dublă legitimare, cu timpul de 22:36.91, cei doi câştigând şi concursul rezervat categoriei uşoare, în 25:15.03.

Nu doar Atofanei a cucerit însă titlul de campion naţional în întrecerile disputate înaintea Paştelui, ci şi Adrian Cionca, la rândul său de la CSS Bega, care cu timpul de 14:48.1 a învins la Călăraşi în proba de simplu vâsle a juniorilor mari.

Cionca, împreună cu Florin Marian Enache şi junioarele Mirela Rogoz şi Roxana Maftei, cu toţii cooptaţi în loturile selecţionatei României,vor reprezenta CSS Bega în cadrul Campionatului Naţional individual ce va avea loc săptămâna viitoare la Snagov, drept criteriu de selecţie pentru prezenţa la Campionatul Mondial de juniori, programat în luna august.

Dintre aceştia, Florin Marian Enache a devenit vicecampion naţional în cadrul întrecerii juniorilor, la Călăraşi, încheind proba de simplu vâsle a juniorilor II cu timpul de 15:31.3, iar Mirela Rogoz, ca sportivă în ultimul an de juniorat, este a doua pe ţară după competiţia tineretului şi seniorilor, de la Snagov, în baza timpului de 26:53.56 în proba de simplu.

Două locuri trei au ocupat şi Adrian Stoia cu Ciprian Novac, de la CSM Timişoara, în proba de dublu rame rezervată juniorilor, cu timpul de 15:45.0, performanţă repetată şi ulterior, la Snagov, la Tineret, cu timpul de 25:44.12. Alte două locuri trei au obţinut echipajele de patru plus cârmaci ale junioarelor II de la CSS Bega, Mihaela Aniţa, Mihaela Tudose, Raluca Munteanu, Ştefania Savastache, plus Susana Marinescu, cu timpul de 16:00.7, şi patru plus cârmaci ale juniorilor I de la acelaşi Club Sportiv Şcolar, şi anume Robert Spiridon, Răzvan Toderiţă, Cătălin Arghire, Adrian Cionca, plus cârmaciul Mihaela Aniţa, în 14:50.9.

Câteva alte echipaje timişorene au ratat de puţin podiumul, şi anume la junioare I, patru vâsle, Cristina Sorca, Roxana Maftei, Alexandra Hada şi Mirela Rogoz, de la CSS Bega, cu timpul de 14:44.0, tot locul 4 obţinând şi junioarele II de la CSM, Norica Hobean, Maria Ion, Mădălina Petreanu şi Camelia Creţu, cu timpul de 14:50.1, respectiv junioarele I de la CSS Bega în proba de 4 rame, Cristina Butnariu înlocuind-o într-o aproape aceeaşi componenţă pe Cristina Sorca.

Adrian Stoia şi Ciprian Novac, de la CSM, au obţinut locul 4 în întrecerea juniorilor la dublu vâsle cu timpul de 14:38.2, precum şi campionul naţional al juniorilor, Adrian Cionca, între seniori, cu timpul de 23:25.22.

De această dată, canotorii timişoreni au avut parte şi de o nouă ambarcaţiune Wintek, achiziţionată la începutul sezonului de Clubul Sportiv Universitatea, însă nu toate sunt roze în privinţa susţinerii juniorilor de către clubul aparţinător, CSS Bega codindu-se să sprijine participarea Alexandrei Hada, născută în anul 1994, la criteriul de selecţie pentru prezenţa la Campionatul Mondial, în ciuda evidenţei rezultatelor înregistrate pentru club la Călăraşi. „Alexandra are şansa ei de a prinde la mustaţă un loc în barca pentru Campionatul Mondial iar dacă nu va reuşi acum, şansele ei vor spori din toamnă, când zece junioare născute în 1993  vor elibera poziţiile pentru competiţii ulterioare celor mai mici ca vârstă”, a explicat antrenoarea sa la CSS Bega, Ecaterina Calapis.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ionuţ Atofanei, cvadruplu campion naţional

  1. Adi spune:

    Imi explica si mie ce timpi fabulosi au juniorii? Fondul e de 4000 mai nou la juniori, pentru ca la seniori vad timpi cu care eram obisnuit? Acum 15-20 de ani cand eram eu junior se tragea clasic 6000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: