Mădălina Petreanu, de la CSM Timişoara, şi Robert Groşan, de la CSŞ Bega, canotorii bănăţeni în flotila României pentru Campionatul European de juniori

Canotajul de pe Bega are 2 reprezentanţi în echipajele României, 9 la număr, reunind 38 de sportivi, pentru Campionatul European de juniori ce va avea loc zilele viitoare la Hazewinkel.

Mădălina Petreanu, din generaţia 1996, vâslind pentru CSM Timişoara, este a şaptea în barca de 8 plus 1 a României, aceeaşi poziţie ocupând-o şi Robert Groşan, tot din generaţia 1996, dar de la CSŞ Bega Timişoara, în ambarcaţiunea masculină a „tricolorilor”.

Mădălina Petreanu (CSM Timişoara), în barca României de 8 plus 1 la C.E. de juniori din Belgia (foto: facebook, Grigore)

 

Aflaţi în ultimul an de juniorat, cei 2 şi-au câştigat locul cu ocazia selecţiei de „ambarcaţii”, cum le spun sportivii, ce a avut loc în 25 şi 26 aprilie la Snagov, din 28 aprilie intrând în pregătirea în linie dreaptă a participării la întrecerea continentală juvenilă din Belgia.

Petreanu încheia luna trecută pe locul 3 în proba de simplu a Campionatului Naţional de Fond de la Timişoara, pe distanţa de 6.000 metri, şi pe 2 în 4 rame, cu colegele de la CSM Patricia Ştef, Norica Hobean şi Marina Ionescu.

România încheia anul trecut detaşat pe primul loc Campionatul European de juniori găzduit la Minsk, cu 7 medalii de aur, dar federaţia de profil a optat pentru această a patra ediţie a întrecerii juvenile la o flotilă mai restrânsă, de 9 echipaje, în vreme ce Italia, a doua în 2013, cu două medalii de aur, este singura care aliniază acum ambarcaţiuni în toate cele 13 probe de la Bloso-Hazewinkel.

România se numără între cele 31 de naţiuni la start prezentând un total de 152 de echipaje şi 450 de juniori, „tricolorii” mai având câte două ambarcaţiuni, de fete respectiv băieţi, în probele de 4 şi două vâsle, plus două rame, şi la 4 rame băieţi. Loturi mai numeroase prezintă aşadar Italia, cu 49 de canotori juniori, Belarus, a treia anul trecut, ca gazdă, cu 41 acum, şi Rusia, cu 39.

Întrecerile se vor disputa sâmbătă şi duminică pe cele 8 culoare ale lacului din rezervaţia naturală de la Willebroek, lângă Mechelen, gazdă de Campionat Mondial încă din 1985, şi vor fi urmate, la finele săptămânii următoare, de Campionatul European de Seniori de la Beograd, anunţat a fi neafectat şi a primi „verde” în ciuda tragicelor inundaţii ce au afectat spaţiul ex-iugoslav.

Raluca Munteanu, din generaţia 1996, de la CSŞ Bega, şi Răzvan Spiridon, din 1997, sunt ceilalţi canotori juniori ai Timişoarei care s-au aflat în pregătiri la centrul olimpic de la Snagov, fără însă a prinde bărcile de european.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 10

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: