Marian Enache, ”bronz” în barca de 4 vâsle a României la Europenele de canotaj

Ambarcațiunea de 4 vâsle a României n-a răsturnat astăzi după prânz calculele finalei A la medalii a probei masculine de 4x din cadrul Campionatului European de canotaj pentru seniori din Germania, echipajele din Italia și Polonia, la start pe culoarele centrale în baza timpilor mai buni cu care s-au calificat din semifinale, disputându-și titlul continental, adjudecat de peninsulari, de astă dată mai rapizi decât balticii, cei mai iuți în penultimul act. Pe 3, echipajul ”tricolor”, cu Marian Ciprian Enache (27 ani) în alcătuire, lansat pe apele Begăi.

România a înregistrat timpul de 6 minute, 8 secunde și 27 de sutimi în finala A de 4 vâsle, ocupând astfel locul 3 și obținând medaliile de bronz, după Italia, campioană a Europei în 8:06.77, și Polonia, vicecampioană, în 8:07.85.

Românilor le-au urmat la aproape 3 secunde britanicii, pe locul 4, iar în continuare echipajele Estoniei și Franței. 

În componența Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache, românii au vâslit pe culoarul 2, fiind pe poziția a cincea după primii 500 de metri ai parcursului, pe 4 la mijlocul cursei și avansați pe 3 la 1.500 de metri, loc menținut la final.

Polonezii se calificau cu cel mai bun timp în finală, în dauna italienilor, care s-au revanșat în cursa decisivă pentru ”aur”.

Dacă barca de 4 vâsle a românilor a obținut locul 3, în schimb echipajul de 8+1 ”tricolor”, cu bănățeanul Cristi-Ilie Pîrghie (30 ani) în componență, a ocupat poziția a cincea în finala A, câștigată detașat de britanici în 5:49.67. Urmați pe podium de olandezi și italieni, peninsularii la mare luptă pentru locul 3 cu nemții. Italia a încheiat în 5:55.08, Germania în 5:55.43. Românii au rămas ”de căruță” în finala cu 5 ambaracțiuni, în 6:01.46. 

Tot bronz pentru români și cu barca de 4 rame în alcătuirea Țigănescu, Semciuc, Berariu, Lehaci, pe 3 în 6:19.49, la nici două secunde după olandezi, aproape 4 după britanici – triumfători, ”tricolorii” de pe culoarul 2 fiind urmați în schimb pe locul 4 la peste 4 secunde de polonezi. România era pe poziția a doua după primii 500 de metri, continuând ulterior în poziția a treia. 

Campionatul European de canotaj de la Munchen continuă cu multe alte prezențe românești în finalele A la medalii.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: