Marian Florin Enache (CSS Bega), dublu campion balcanic!

Marian Florin Enache, juniorul de 17 ani legitimat la CSS Bega Timişoara, a devenit în week-end dublu campion balcanic de canotaj, atît în proba de simplu cît şi de 4x. Mai mult, este singurul junior mare al României cîştigînd simplul în 7 ani! Enache conturează astfel şi pe mai departe un excelent sezon în care a devenit multiplu campion naţional juvenil, de fond şi sprint, dar şi medaliat la nivel mondial.

Enache (foto de grup: al doilea din stînga, pe cel de-al doilea rînd de jos) a avut aşadar mare succes în 2012 pe apele Plovdivului, unde, după ce devenea medaliat cu bronz în august, la Mondialul juvenil, a urcat de două ori pe prima treaptă în septembrie, la Balcaniadă. “Am avut startul în simplu sîmbătă la ora 10,30, pe culoarul 5, alături de Grecia, Serbia, Turcia, Bulgaria şi Macedonia. N-a fost un start foarte reuşit, am fost condus de Turcia 300 de metri, după care am trecut în faţă la jumătatea cursei, aveam avantaj de o barcă, şi am terminat cu un avantaj de 3 bărci faţă de locul 2, grecii, şi 4 bărci faţă de Turcia, care nici măcar n-a urcat pe podium. Şi aşa fiind singurul junior mare în 7 ani cîştigînd simplul!”, ne-a spus Enache, care intenţionează peste două săptămîni să-şi încerce forţele la simplu şi în Campionatul Naţional de seniori.

„În 4x am avut startul ieri (n.n.: duminică) la ora zece fix. N-am plecat primii din start, din nou am avut probleme cu turcii, care din nou n-au prins însă podiumul. Nu ne aşteptam să fie aşa de greu. Eram prea relaxaţi după bronzul de la Mondiale, credeam că o să cîştigăm uşor şi nu a fost aşa! Am cîştigat greu, cu un avantaj de două bărci în faţa grecilor şi trei în faţa sîrbilor”, ne-a mai explicat Marian Florin Enache (foto: al doilea din stînga, împreună cu alţi participanţi la Balcaniadă), care trage la proră în echipajul de 4x care a avut o vară excelentă. Enache a cîştigat aurul în 4x la Plovdiv împreună cu colegii Nicu-Ionuţ Bocancea, Laurenţiu-Marian Colceag şi Florin-Aurelian Buznean.

Romania a încheiat pe primul loc ca ţară balcanică întrecerea regională disputată în week-end la Plovdiv. Balcaniada a fost rezervată categoriei de vîrstă cuprinsă între generaţiile 1996 şi ´94.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Exclusiv, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: