Maxim! „U” Timişoara, 3xaur din 3 băieţi la seniori, pe Snagov!

Universitatea Timişoara a dat joi lovitura pe apele lacului Snagov, cucerind nu mai puţin decât 3 medalii de aur în cadrul Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret la canotaj, practic toţi cei 3 tineri aliniaţi la start de profesoara Ecaterina Calapis urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Eficienţă maximă! „Sunt foarte mulţumită de evoluţia lor, au mers foarte bine. Universitatea n-a luat niciodată 3 medalii de aur la seniori şi nici Timişoara. Îi felicit!”, a spus Calapis, o fostă canotoare pentru CS Politehnica şi conducătoare a Asociaţiei Judeţene de Canotaj Timiş, referitor la performanţele proaspătului campion mondial de juniori, Adrian Cionca, 18 ani, care a câştigat proba de simplu 1x seniori masculin, „vâslind foarte bine”, după cum a caracterizat antrenoarea cursa sa, precum şi la dubla reuşită de pe malurile Begăi la categoria uşoară: „Au mers foarte, foarte frumos în dublu”. Ionuţ Atofanei, 18 ani, şi care a absolvit junioratul în luna august, şi Daniel Donci, 20 ani, s-au desprins decisiv, ca şi în primăvară, pe-atunci în întrecerile Campionatului Naţional de Fond, impunând un ritm care le-a asigurat la final un avans de 20 de secunde, încheind cursa în 7,02 minute.

Remarcabil, cei doi şi-au dublat practic aurul, câştigând şi în proba de doi fără, în rame: „Se temeau puţin de rame, pentru că sunt mai vâslaşi, se pregătiseră mai mult la vâsle. Ideea este că dacă mergi pe vâsle bine, ieşi şi pe rame, şi lor le plac mai mult vâslele. E foarte bine, căci au demonstrat că se poate şi la rame, mărturisindu-mi la final <mai puteam să mai tragem>. Am şi stat mai mult cu ei la reglaj, le-am reglat ambarcaţiunea pe măsura lor, foarte bine s-au simţit, şi a contat”.

Calapis a explicat că „vâslele sunt mai bune ca timp cu aproximativ 40 de secunde dar acum au reuşit o performanţă îmbunătăţită la rame”, adăugând că Atofanei şi Donci „au mâncat corect, fără înfometare, pentru a intra în cadrul categoriei uşoare, regulamentul stipulând că trebuie să aibă 70 de kilograme, ca medie în echipă, iar dacă vâsleşti în simplu, 72,5 kilograme”.

Iar pentru ca joia Timişoarei la Snagov să fie cu medalii 100%, şi Mirela Rogoz – Alexandra Hada, singura componentă cu dublă legitimare, şi la CSS Bega Timişoara, s-au clasat pe locul 3 la Tineret, câştigând „bronzul” pe ţară. Aşadar, 5 sportivi la start, 4 finale şi 3 medalii de aur respectiv una de bronz.

A fost prima zi a Naţionalului, care continuă vineri… În toate cazurile s-a concurat pe 2.000 de metri, distanţa standard competiţională, fiind vorba de probe de viteză. „Mai avem un echipaj în finală şi mâine dimineaţă, vineri la 8,10, la doi fără, sperăm la o medalie, deşi va fi foarte greu, luptându-ne din nou cu medaliaţi pe plan mondial, echipaje tari”, a explicat Ecaterina Calapis.

Ca o particularitate, Calapis a anticipat că va acorda o mai mare atenţie acestei categorii aducătoare de satisfacţii: „Mă voi axa pe uşoară, pentru că vin juniori destul de bunicei din urmă. România a avut fete bune pe plan mondial, care au ajuns în topuri, Burcică, Macoviciuc, apoi s-au liniştit rău apele, mai nou însă, se pare că revenim”.

CSM Timişoara, celălalt club de seniori aliniat la start la Snagov, a obţinut locul 3 în proba de 4 fără şi medaliile de bronz, mâine fiind şansa în proba de 8 a băieţilor.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Maxim! „U” Timişoara, 3xaur din 3 băieţi la seniori, pe Snagov!

  1. gemenele fotbaliste spune:

    felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: