Mondial: Timişoreanul Enache, calificat în semifinalele 4x

Echipajul juvenil masculin de 4x al României, avîndu-l în componenţă pe Marian Florin Enache, un sportiv care luna aceasta a împlinit 17 ani şi care este legitimat la CSS Bega Timişoara, a întregistrat un timp foarte bun în cursa derulată în minutele precedente şi contînd pentru sferturile de finală ale probei Campionatului Mondial de juniori şi seniori, ce se desfăşoară de miercuri pînă duminică la Plovdiv, în Bulgaria, calificîndu-se în semifinale.

Juniorii români au încheiat parcursul de 2.000 metri în timpul de 5:55.67, al treilea al seriei 3 din cadrul sferturilor de finală, care a fost de departe cea mai rapidă. Astfel, canotorii tricolori au fost mai iuţi decît prima clasată în seria 1, Germania, care a cîştigat în timpul de 5:58.08, respectiv decît învingătoarea seriei 4, Croaţia (5:57.06), depăşindu-i ca timp pe ocupanţii locului 2 în seria a doua, Ungaria (5:56.83).

Cu alte cuvinte, Enache şi colegii săi intră în semifinalele probei, reunind 12 echipaje din totalul celor 24 înscrise în acest concurs, cu al patrulea timp, depăşit doar de Italia şi Olanda, care i-au întrecut în seria a treia, încheind în 5:52.96 respectiv 5:55.13, precum şi de ruşi, cîştigători ai seriei secunde, în 5:54.36.

Performanţa de joi după-amiază le dă speranţe celor 4 tricolori să se califice şi în finala de duminică, între cele mai bune 6 ambarcaţiuni ale juniorilor la 4x. Vîslind pe culoarul 4, campionul naţional Enache, încoronat şi în 2012, pe Bega, în întrecerile de Fond (6.000 metri), într-o probă individuală, aflat acum la proră şi laolaltă cu colegii Bocăncea, Colceag şi Buznean, i-a devansat în serie cu peste 3 secunde pe norvegieni, sosiţi pe 4 în 5:58.97, ulterior sosind australienii şi japonezii.

Joi după-amiază coboară pe apele vecinilor bulgari şi seniorii, Mondialul programînd pentru început juniorii, în reuniunea de miercuri şi cea de astăzi. Semifinalele şi finalele urmează a avea loc sîmbătă şi duminică.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 8

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: