Mondialul din Olanda: pe Bosbaan plouă, Pîrghie şi colegii săi din 4- aşteaptă recalificările

Cea de-a treia zi a Campionatului Mondial de canotaj pentru seniori de la Amsterdam a adus ploaie, aşa încât sportivii doar se pregătesc în aşteptarea vremii bune şi a unor noi probe de concurs…

Şi cazul canotorului timişorean în vârstă de 22 de ani Cristi-Ilie Pîrghie, lansat de CSŞ Bega şi ajuns la CSA Steaua, care, împreună cu colegii săi din ambarcaţiunea de 4 rame a flotilei României la cea de-a 43-a ediţie a Mondialului, se află înaintea recalificărilor pentru semifinale, după seriile primei zile.

Palamariu, Pîrghie, Aicoboae şi Damii s-au clasat pe locul 5 în Seria a treia, ratând calificarea directă în semifinale, rezervată doar primelor câte două clasate în fiecare din cele 3 serii preliminare. Românii au înregistrat timpul de 5:54,380, penultimul din serie respectiv al 11-lea dintre cele 17 echipaje aliniate la startul probei de 4-, la peste 7 secunde în urma învingătorilor seriei, gazdele olandeze, în 5:47,340.

S-au mai calificat direct de pe primul loc britanicii, în 5:45, şi grecii, în 5:46, iar de pe poziţiile secunde Australia, Canada şi SUA. Şi echipajele Serbiei şi Cehiei au devansat în Seria a treia barca României.

Mondialul de pe Bosbaan din Amsterdam continuă pe parcursul săptămânii.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: