Podium ca „afară”,pe ponton.Şi pe podium cît mai mulţi de la U

Campionatul Naţional de Fond pentru seniori bate la uşă, toată crema canotajului românesc urmînd să tragă joi şi vineri pe Bega, într-o revenire pe apele tradiţionalelor găzduiri din trecut. În lungime de 6.000 metri, de la ieşirea rîului canalizat din Timişoara spre Serbia, şi pînă la Flora, traseul se doreşte a fi unul pe care „să ne îndeplinim obiectivele noastre de fiecare dată, adică să vîslim cît mai repede, să obţinem rezultate cît mai bune, cu medalii la gît, prin care canotorii să-şi vadă munca împlinită”, după cum ne-a spus la antrenamentul de marţi după-amiază profesoara Ecaterina Calapis, antrenor al sportivilor de la U Timişoara şi CSS Bega.

Surpriza şi inovaţia preluată din modalităţile de organizare ale marilor competiţii o constituie amplasarea podiumului de premieră pe pontonul din dreptul Restaurantului Flora, unde va fi marcată şi linia de sosire a competiţiei şi unde-şi va avea cartierul general Comisia de Arbitri a F.R. Canotaj.

Întrecerile vor demara joi după ora 9, cu o a doua reuniune după-amiaza după ora 13. „Se face plecarea în probe din două în două minute şi nu se trage în paralel, ci se face calculul timpilor pentru fiecare ambarcaţiune în parte. Nu este însă exclus, şi s-a mai întîmplat, ca o ambarcaţiune foarte rapidă să ajungă să o devanseze pînă la final pe cea din faţa sa, şi doar atunci s-ar putea vedea echipaje în paralel pe Bega. Nu vor exista însă mai multe culoare. Se va pleca de fiecare dată de după podul Modoş, 3 kilometri în aval după Modoş, totalul fiind de 6.000 metri pînă la Flora. Fiecare club îşi va însoţi şi încuraja echipajele cum poate, de pe mal, deplasîndu-se cu bicicleta, cu motocicleta, fiecare cum se descurcă”, ne-a mai sugerat cîte un amănunt din ceea ce înseamnă farmecul întrecerii profesoara Calapis, totodată preşedinte al A. J. Canotaj Timiş, unul dintre organismele organizatoare ale Naţionalului de Fond.

Dacă în proba de 8, atît la băieţi cît şi la fete, CSM Timişoara furnizează plăcuta surpriză de a alinia cîte două echipaje, aspect asupra căruia vom reveni într-o corespondenţă ulterioară, în schimb Universitatea Timişoara va alinia un total de 12 ambarcaţiuni, în frunte cu cea a campionului mondial Adrian Cionca, în vîrstă de 18 ani, şi care după 2011 a făcut pasul la seniorat, rămînînd cu legitimarea la „U”, după ce pînă anul trecut a tras şi sub galben-albastrul lui CSS Bega. A absolvit tot atunci junioratul şi Mirela Rogoz, care va trage la rîndul ei dar în pereche cu mai tînăra Alexandra Hada (n. 1994), atît la dublu cît şi în doi fără.

Proba de simplu fete a senioarelor va fi atacată de junioara Cristina Butnariu, cu dublă legitimare, la CSS Bega dar şi la seniorii C.S. Universitatea, explicaţia fiind că sportivii din sectorul juvenil au dreptul să participe la aceste competiţii pentru cluburi de seniori.

La categoria uşoară, devenită în ultimul timp o specialitate a casei, Universitatea va alinia bărci atît la dublu cît şi la doi fără, prin Daniel Donci şi Ionuţ Atofanei, campioni naţionali în 2011 şi care vizează să-şi apere titlul. De fapt, în cazul lui Cionca, Donci şi Atofanei vorbim despre 3 dintre cei mai buni 4 sportivi ai judeţului Timiş în anul 2011, în disciplinele olimpice!

Ciprian Postolache, la rîndul său component al lotului naţional, va trage în proba de simplu, iar Marian Enache, convocat în lotul naţional de juniori cu care va participa în acest an la Campionatul Mondial de profil, va evolua în proba de simplu (1x), explicaţia fiind – din nou – că au voie să vîslească şi juniorii. Proba de dublu masculin a seniorilor va fi atacată de echipajul Răzvan Toderiţă – Ciprian Postolache, în vreme ce la doi fără vor concura Toderiţă şi Darius Pravda, ultimul mergînd pe două fronturi, şi la simplu, la categoria uşoară.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: