Proaspăt medaliată la nivel mondial dar totuși o ”școlăriță”: Raluca Munteanu, prima pe țară la Campionatul Național Școlar, cu CSȘ Bega Timișoara, al treilea club la general

Raluca Munteanu, medaliată în weekend cu bronz la Campionatul Mondial de canotaj juvenil de la Moscova, n-a prea avut timp să savureze reușita din barca de 8 plus 1 a României, căci ieri și astăzi a vâslit sub culorile lui CSȘ Bega Timișoara la Campionatul Național Școlar, la Iași, unde a mai adăugat un titlu național.

Raluca Munteanu: ”bronz” la Mondialul juvenil din Rusia, locul I la Naționalul ”Școlar” de la Iași

 

Și prin reușita sa, CSȘ Bega s-a clasat pe locul 3 din 8 cluburi sportive școlare în ierarhia finală pe medalii și puncte, după cei din Orșova și LPS Nicu Gane Fălticeni, un ”laborator” juvenil pe ape.

Raluca Munteanu, care a intrat în clasa a XII-a la LPS Banatul Timișoara, a adăugat așadar bronzului la nivel mondial un titlu pe țară ”la școlare”, sportiva în vârstă de 18 ani nefiind însă singura medaliată cu aur de pe malurile Begăi pe pista de la Dorobanți. Pe lângă canotoarea pregătită de Elvira Văsuț, care l-a dat și pe medaliatul cu argint de la CSȘ Bega al mondialului moscovit, Robert Ovidiu Groșan, Timișoara a mai triumfat la Iași și la categoria ușoară, în proba de două rame, 2-, prin Alin Ciosici și Casian Pența, clasați pe locul 1.

Munteanu a fost urmată la simplu fete de colega sa de club Alexandra Boaru, tot o junioară 1, pe locul 2, poziție ocupată de alte 3 echipaje ale Begăi: Sergiu Ardelean și Tudor Boancheș în dublu vâsle, Nelu Beniamin Lăpuște și Valentin Zerna la două rame (2-) în categoria ușoară, și Adrian Rusu și Daniel Ștefan Spiridon, tot juniori 1, la dublu.

Plus un loc 3, prin Adrian Roșu la categoria ușoară, în simplu, pentru a nu mai pomeni de locurile 4, 5 și 6 ocupate de timișoreni, care s-au aliniat în Moldova cu 21 de ”școlari”, împărțiți în 15 ambarcațiuni.

Ca regulă, ”Școlarele” se trag pe distanța de 1.000 de metri.

Să-i notăm și pe antrenori, Elvira Văsuț, Ecaterina Calapis, Nicolae Vulpe și Dorin Bena, care-și vor ține elevii în priză, pe loc, pentru Campionatul Național de juniori ce va avea loc tot pe Dorobanți, la Iași, la finele săptămânii, în 15-17 august.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: