Raluca Munteanu, de la CSŞ Bega Timişoara, campioană naţională de junioare I la ergometru individual, într-o reuniune călărăşeană cu câte 9 cluburi triumfătoare la fete respectiv băieţi. Alte două medalii pe Bega şi o… Pîrghie pe 5!

Raluca Mihaela Munteanu a reconfirmat şi la Călăraşi, cu ocazia Campionatului Naţional de ergometru pentru juniori, disputat în week-end în paralel cu cel de seniori, triumful adjudecat tot în 2014 şi la Cupa României la ergometru pentru juniori, la Iaşi, anunţând un aprilie prolific pentru CSŞ Bega, cu ocazia debutului competiţional pe ape în noua stagiune, la Campionatul Naţional de Fond pentru juniori de la Timişoara. Iar canotorii bănăţeni au mai urcat de câteva ori pe podium în sud-estul ţării.

Suzana Marinescu, Raluca Munteanu, Cristina Sorca şi Mihaela Aniţa: locul 4 la 4x, în 7:36.50

Raluca Munteanu, în clişeu a doua din stânga, câştigătoare în 2014 a Cupei României şi a Campionatului Naţional la ergometru - individual, junioare 1, în imagine împreună cu colegele de club Suzana Marinescu, Cristina Sorca şi Mihaela Aniţa

Raluca Munteanu a câştigat proba individuală a junioarelor mari cu timpul de 6:58,8, simulând vâslirea pe distanţa de 2.000 metri pe ergometre Concept II, în cadrul Campionatului Naţional de profil, cu stelista Popa a doua, în 7:02, iar Alexandra Boaru, tot de la CSŞ Bega, pe 7, din 11 participante în probă.

Întrecerea juvenilă a reunit un total de 19 probe, dintre care 10 ale băieţilor, iar în două dintre acestea tinerii canotori de pe Bega au mai obţinut medalii la nivel naţional. Astfel, Daniel Spiridon şi Adrian Roşu, tot de la CSŞ Bega, s-au clasat pe locul 2 în proba de echipe la categorie uşoară, în 13:53,7, la 12 secunde după gazdele lor, devenind vicecampioni naţionali.

Locul 3 şi medaliile de bronz le-au obţinut juniorii II David Hălmăgian şi Alin Sefciuc, de la CSM Timişoara, în preajma podiumului încheind, pe 4, cuplul feminin Mădălina Petreanu – Patricia Ştef, tot de la CSM, respectiv Flavius Boldor, de la aceeaşi grupare, în proba individuală a juniorilor II.

Şi două locuri cinci, unul, cu o conotaţie aparte. Călcând parcă pe urmele fratelui ei mai mare, Cristi-Ilie, ajuns şi medaliat la nivel mondial, pentru România, după ce era lansat pe apele Begăi, Anca-Maria Pîrghie scoate tot mai mult capul, reapărând pe primele locuri ale ierarhiilor juvenile, acum la junioare III. Tot pe 5 şi Robert Groşan, în dificila probă individuală a juniorilor I, cu timpul de 6:28,6, urmat îndeaproape de colegul de club de la CSŞ Bega, Robert Spiridon.

Ştiinţa Constanţa a fost unica grupare cu două triumfuri la masculin, pe lista învingătoarelor la băieţi mai regăsindu-se CN Nicu Gane Fălticeni, CSS Călăraşi, CSM Călăraşi, CN LT Traian Lalescu Orşova, CS Botoşani, CSM Suceava, LPS Constanţa şi Steaua. La fete, pe lângă CSŞ Bega Timişoara, s-au mai impus la juniori şi CSŞ Triumf Bucureşti, LPS Iaşi, CN LT Traian Lalescu Orşova, Dinamo, CSM Călăraşi, CS Ştiinţa Constanţa, CS Botoşani şi Steaua.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: