Raluca Munteanu, de la CSŞ Bega Timişoara, locul I în proba individuală a junioarelor 1 la Cupa României de ergometru

Triumfului pe echipe la seniori i s-a adăugat sâmbătă, în contul canotajului de pe malurile canalului Bega, şi succesul în proba individuală a junioarelor 1, „mari”, repurtat de Raluca Mihaela Munteanu, pentru CSŞ Bega Timişoara, câştigătoare a Cupei României la ergometru, prima competiţie a anului, de testare.

Într-o competiţie juvenilă cu un număr net mai ridicat de probe de concurs, dat fiind cele 3 categorii de vârstă, rezervate juniorilor 1, 2 şi 3, şi în care, spre deosebire de întrecerea seniorilor, câştigătorii au provenit de la diferite grupări din ţară, mai puţin însă de la Steaua şi nici atât de la Dinamo, canotorii de pe Bega au reuşit clasări pe toate cele 3 trepte ale podiumului de premiere.

Suzana Marinescu, Raluca Munteanu, Cristina Sorca şi Mihaela Aniţa: locul 4 la 4x, în 7:36.50

Raluca Munteanu, în clişeu a doua din stânga, câştigătoare a Cupei României la ergometru - individual, junioare 1, în imagine împreună cu colegele de club Suzana Marinescu, Cristina Sorca şi Mihaela Aniţa, prima în week-end în Cupa României la categoria uşoară

 

Raluca Mihaela Munteanu a fost cronometrată în 6:54,70, adjudecându-şi proba individuală a junioarelor 1 cu un avans de aproape 7 secunde. Colega sa Alexandra Boaru, tot de la CSŞ Bega, s-a clasat a şasea, iar concitadina Mădălina Petreanu, de la CSM Timişoara, pe locul 7. Între băieţi, tot la juniori 1 – individual, Robert Groşan (CSŞ Bega) s-a clasat al şaselea iar Robert Spiridon (CSM), pe locul 9.

CSŞ Bega a obţinut locurile 2 şi 3 în întrecerea la categoria uşoară a echipelor de „dublu” ale juniorilor, Răzvan Mirel Rad şi Dănuţ Baltă clasându-se pe 2 iar Casian Penţa şi Daniel Ciosici, tot de la CSŞ Bega, pe 3. Locul 3, tot la categoria uşoară, dar în proba individuală, pentru Daniel Spiridon, de la CSŞ Bega Timişoara, urmat pe 4 de colegul de club Adrian Roşu.

Vâslind hors-concurs, Mihaela Aniţa, de la CSŞ Bega, a fost prima la categoria uşoară rezervată fetelor, cu timpul de 7:38,50, iar la junioare III s-a remarcat prezenţa tot pentru „Bega” a Ancăi Maria Pîrghie, soră mai mică a consacratului Cristi Ilie Pîrghie. Anca s-a clasat a şasea la individual.

În fine, locul 4 pentru Petrică Drăgan la juniori II, sportivul lui CSŞ Bega fiind cronometrat în 6.49,20, David Hălmăgian (CSM Timişoara) încheind aceeaşi probă pe 6.

Cluburile timişorene de canotaj rezervate juniorilor au aliniat la startul Cupei României de ergometru şi alţi sportivi cu clasări ceva mai joase.

Pe lângă CSŞ Bega, învingătoare la junioare 1 individual prin Munteanu, cluburile din Călăraşi, Suceava şi Constanţa (LPS) s-au impus la individual masculin, în probele de juniori 1, 2 şi 3, iar Centrul Naţional Nicu Gane Fălticeni şi Ştiinţa Constanţa la junioare 2 şi 3, individual.

Probele juvenile pe echipe au fost adjudecate de grupări ca CN Nicu Gane, CSM Călăraşi, Ştiinţa Constanţa, LPS Constanţa, Steaua, CN LT Traian Lalescu Orşova şi CS Botoşani la masculin respectiv Orşova, în două rânduri, Ştiinţa Constanţa şi CS Botoşani la feminin.

Cupa României la ergometru individual şi echipe pentru juniori a avut loc în week-end în 7 centre din ţară, în paralel, constând în concurarea pe ergometre Concept II, simulând vâslirea pe distanţa de 2.000 metri. Următoarea competiţie va avea loc peste o lună, în 15 martie, la Călăraşi, gazdă a Campionatului Naţional de ergometru, mai apoi, în aprilie, trecându-se pe ape, la Naţionalul de Fond (6.000 metri) de la Timişoara.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 3

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: