Reclaru:”Mai mult ajutor pentru rezolvarea problemei bazelor”

Problemei… Sunt probleme, într-adevăr. Dintre toate frumoasele cuvinte ce-au învelit revenirea Campionatului Naţional de fond pe Bega, au răzbătut destul de clar şi aspecte care încă împiedică dezvoltarea pe mai departe a canotajului nostru, unul fiind cel al centralizării dependente de finanţare guvernamentală, pe cînd canotajul sîrbesc de exemplu este la acest capitol regionalizat şi funcţional, iar un altul fiind cel al unor baze sportive de-a lungul Begăi.

Astfel, Lucian Reclaru, conducătorul clubului CSM Timişoara, care va alinia vineri, în cea de-a doua zi a Naţionalului, două echipaje de 8+1 în întrecerea băieţilor şi unul al fetelor la 8+1, a ridicat „problema bazelor sportive” la reuniunea de la Municipalitate a conducătorilor federali din canotaj şi a reprezentanţilor Primăriei, Adrian Orza şi Mihai Costa: „Vrem să mai schimbăm ceva! Solicităm mai mult ajutor şi o implicare mai susţinută din partea administraţiei locale pentru realizarea problemei bazelor”.

Explicaţia lui Adrian Orza a fost că „nu depinde doar de noi, sunt probleme juridice”, recunoscînd totodată că anumite spaţii ce nu mai aparţin bazelor sportive ci unor chiriaşi care au înstrăinat domeniul de activitate au ajuns „pe de altă parte să servească pentru diverse cluburi de noapte”.

Dacă 7 dintre cele 11 probe ale reuniunii de vineri dimineaţă nu au implicare timişoreană, în schimb pe lîngă cele două dispute cu echipaje de 8 plus 1 în toiul luptei se vor realinia la start şi medaliaţi de joi, mai exact campionii naţionali ai categoriei uşoare, care şi-au apărat ieri cu succes titlul, Ionuţ Atofanei şi Daniel Donci, de această dată la rame. Totodată, în proba omoloagă feminină vor concura Alexandra Hada şi Mirela Rogoz, care joi încheiau pe 5 în proba de dublu, cu 26:42,09 minute, într-o disputată şi strînsă întrecere, cu cea mai largă participare la start, 9 echipaje.

A lipsit de la această competiţie unul dintre cei mai talentaţi caontori timişoreni ai momentului, Cristian Pârghie, care, căzînd în alergările de la antrenamente, s-a accidentat la mîini, cu ambele vreme de 3 săptămîni în ghips, ceea ce nu i-a permis participarea. Forţa mîinilor şi flexibilitatea încheieturilor fiind vitale în canotaj, Pârghie n-a putut astfel să adauge progresului semnalat în 2011 în barca de doi la Campionatul European de la Plovdiv, unde se clasa al şaselea. „În cazul său am înregistrat un real progres dar momentan nu poate concura”, după cum a explicat antrenorul federal Dorin Alupei.

Naţionalul de fond, distanţa de concurs fiind de 6.000 metri, va lua sfîrşit astăzi la prînz, urmînd a reîncepe în 11-12 aprilie, rezervat doar juniorilor, tot pe Bega. Juniorii au avut drept de participare în întrecerea seniorilor şi tineretului, considerat pînă în 22 de ani, Marius Ungureanu şi Dragan Raicovici (CSS Bega) chiar obţinînd bronzul în proba de 2x a categoriei uşoare, iar alţi sportivi timişoreni obţinînd timpi buni.

Astfel, Cristina Butnariu, cu dublă legitimare, la CSS Bega şi CS „U”, pentru care a concurat joi, a scos 31:21,34 la simplu feminin, între senioare, Adrian Stoia s-a clasat pe 5 la tineret, sportivul lui CSM înregistrînd 27:42,38, iar la dublu au sosit pe 7 Răzvan Toderiţă şi proaspătul său coleg campion naţional Ciprian Postolache, ambii de la Universitatea, cu 25:09,53.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = sase

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: