România 4-, cu Cristi Ilie Pîrghie (ex-CSȘ Bega Timișoara), progresie din recalificări în semifinale la Mondialul de canotaj al seniorilor din Coreea de Sud

Barca de 4 a României a încheiat astăzi a treia într-una dintre seriile de recalificări ale probei de 4- din cadrul Campionatului Mondial de canotaj seniori de la Chungju, cu un timp îmbunătățit față de cel înregistrat inițial duminică, în prima zi a competiției, dar cel mai slab din 12 ale semifinalistelor de poimâine.

După ce duminică se clasa pe 4 într-una dintre seriile probei, necalificându-se direct în semifinale, și ajungea în recalificări, echipajul alcătuit din Cozmiuc, Palamariu, Pîrghie și Curuea a încheiat astăzi parcursul de 2.000 metri în 6:02,96, față de 6:08,06 cu două zile în urmă, fiind pe poziția a doua în prima jumătate a cursei și apoi căzând pe 3, în urma Serbiei, pe restul parcursului. Croația a dominat de la un capăt la altul, calificându-se prima din serie în semifinale.

Românii alcătuiesc un echipaj tânăr, de perspectivă, Cozmiuc având 20 de ani, Pîrghie împlinind 21 în 20 iulie, Palamariu având 22 iar Curuea 31 de primăveri.

Cehia, Spania și Germania, primele 3 în cealaltă serie de recalificări, au înregistrat astăzi timpi mai buni decât ai românilor, printre care și Cristi-Ilie Pîrghie, crescut la CSȘ Bega Timișoara și ajuns la CSA Steaua, prezență constantă în această ambarcațiune a flotilei României la marile evenimente internaționale.

Olanda, Italia, SUA, Regatul Unit, Australia și Belarus s-au calificat direct pentru semifinalele de 4-, în urma seriilor de duminică.

Proba de 4- a băieților a adunat la start 16 echipaje iar în ansamblul competiției din Coreea de Sud participă 69 de națiuni, cu 365 de echipaje și 938 de canotori. România aliniază în Asia 5 echipaje, de 2-, 4- și 1x la băieți respectiv 2- și 8+ la fete.

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: