România, în finala A la Mondialul de canotaj din Florida cu bărcile de 8+1 la feminin și băieți, Cristi-Ilie Pîrghie în echipaj. În A și fetele la dublu vâsle ușoară

În această seară din cea de-a șasea zi de competiții la ediția din acest an a Campionatului Mondial de canotaj rezervat seniorilor demarează și finalele A, la medalii, de fapt primele 7 curse având drept miză podiumul întrecerilor pe ape din Florida, urmând ca sâmbătă și duminică să concureze în asemenea concursuri la vârf și ambarcațiuni ale flotilei României, calificată cu 3 echipaje în disputele pentru onoruri și în alte 3 finale B, de clasament.

Fetele echipajului de 8+1 al reprezentativei de seniori a României au confirmat așteptările și au pătruns în finala A de duminică prin a înregistra cel mai bun timp de calificare al seriilor reunind 8 țări, 6 minute, 7 secunde și 320 de sutimi, iar băieții au surprins plăcut prin a intra la rândul lor în ultimul act la medalii, tot de duminică, prinzând ultimul loc din recalificările de ieri grație căruia puteau merge mai departe la cel mai înalt nivel.

Cristi-Ilie Pîrghie (25 de ani împliniți în iulie), lansat de CSȘ Bega Timișoara

 

În echipaj și cu timișoreanul Cristi-Ilie Pîrghie, obișnuit cu cursele la cel mai înalt nivel, România s-a calificat în finala A cu timpul de 5:34,220, după Olanda, prima în Seria I a cursei de recalificare a probei masculine de 8+1, dar înaintea celor din Regatul Unit, care vor continua în finala B. Din cealaltă serie de recalificări, gazda SUA și Noua Zeelandă au intrat în finala ”mare” cu timpi mai slabi decât ai ”tricolorilor”, în componența Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu.

În finala de duminică de la Sarasota-Brandeton, românii vor vâsli pe culoarul 1, alături de Olanda, Germania, Italia, SUA și Noua Zeelandă. La fete, ”tricolorele” vor concura în finala la medalii de duminică pe culoarul 4, alături de neo-zeelandeze, pe 3, în cursă mai fiind Olanda, SUA, Canada și Regatul Unit.

Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea și Daniela Druncea sunt finalistele României în proba de 8+1.

Emoțiile în cursa la medalii sunt inițiate însă sâmbătă de prezența echipajului de două vâsle la categoria ușoară în finala A feminină, pe culoarul 5, alături de Danemarca, Polonia, gazda SUA, Noua Zeelandă și Regatul Unit, pentru România trăgând Ionela-Livia Lehaci Gianina-Elena Beleagă. Lotul FRC mai are însă exponenți în finalele B ale Mondialului din SUA, tot sâmbătă, la 4 rame feminin, două rame masculin și dublul băieților.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: