Timișoara, aur, argint și bronz la Naționalul de ergometru. David Balosin (CSM) primul, CSȘ Bega pe 2 și 3 cu cvartetul băieților și Andreea Popa. Urmează Naționalul de Fond, pe Bega

Canotajul timișorean a câștigat una dintre cele 23 de probe ale ultimei competiții pe uscat din sezonul rece, Campionatul Național de Ergometru pentru seniori și juniori, precedând debutul întrecerilor pe ape, programat conform tradiției tot pe canalul Bega, în 5 și 7 aprilie, cu Campionatul Național de Fond. Până atunci, David George Balosin poate savura triumful său pe țară pentru CSM Timișoara în competiția juniorilor 1 rezervată categoriei ușoare, concitadina CSȘ Bega urcând la aceeași categorie de vârstă pe celelalte trepte ale podiumului, cu echipa de 4 a băieților respectiv prin Andreea Popa. Grupările timișorene au avut și mai mulți exponenți la Târgu Mureș, unde 9 cluburi din 8 orașe au cucerit medalii de aur, în frunte cu CSȘ Orșova, 4 la număr. Detalii…

David George Balosin s-a impus așadar între juniorii mari la categoria ușoară cu timpul de 6 minute 47 de secunde și 70 de sutimi, cucerind pentru CSM Timișoara titlul pe țară la Campionatul Național de Ergometru în categoria juvenilă. Competiția cu secțiuni individuale și pe echipă a reunit circa 300 de canotori de la 22 de cluburi din țară, constituind căderea de cortină peste întrecerile indoor ale sezonului pe uscat, cu 3 săptămâni înaintea debutului stagiunii pe ape, cu vâsla în mână.

Timișoara a mai urcat pe podium în sala polivalentă din Târgu Mureș și prin CSȘ Bega, tot la juniori 1, dar pe echipe, cea de patru, compusă din Denis Robert Nichitean, Robert Ștefan Niță, Paul Nicolae Toma și Bogdan Daniel Tutuian, încheind a doua, cu timpul de 26 de minute, 24 de secunde și 20 de sutimi, după ”flotila” Științei Constanța.

Tot de la CSȘ Bega, Andreea Popa a urcat pe locul 3, cu timpul de 7.08,8, în întrecerea junioarelor 1, la categoria individuală, din Timișoara mai concurând în aceeași probă și Patricia Apetroaei, pe 10, în 7.53,9, pentru CSM. Primele două clasate au fost Adriana Ailincăi, de la CSM Călărași, și Andreea Grapinoiu (CS Ceahlăul).

Locul 4, pentru Andreea Fabiola Iorgovan, de la CSM Timișoara, la junioare 3, cu timpul de 3.50,9, după sportive de la CSȘ Orșova, CS Botoșani și CS Mureșul. În aceeași probă individuală, Larisa Georgiana Petruș (CSȘ Bega) a înregistrat timpul de 4.35,3, încheind a 13-a și ultima.

Alexandru Crașovan (CSȘ Bega) s-a clasat la rândul său pe locul 4, la juniori 2, cu timpul de 6.53,3, în vreme ce Dan Gabriel Vancea (CSM Timișoara) pe locul 8, cu 7.04,7.

Dintre junioarele Timișoarei, Adriana Surupăceanu (CSȘ Bega) a fost cronometrată în 7.46,6 și pe locul 5 la junioare 2, concitadinele Popovici, Mag și Alexandrescu clasându-se în aceeași probă pe pozițiile 9-11, toate pentru CSM, și Chivu (CSȘ Bega) pe 13.

Dyana Mocan și Iasmina Adelina Orosz s-au situat tot pe 5, pentru CSMT, la junioare 2, în echipe, perechea de la CSȘ Bega fiind a opta și ultima în același concurs.

Iar Alexandru Laurențiu Danciu s-a clasat pe 7 pentru CSMT la juniori 1, cu timpul de 6.25,8.

Canotajul timișorean a aliniat așadar în Ardeal 18 juniori, competiția programând 23 de probe, dintre care 8 de seniori, iar 9 cluburi obținând medalii de aur, și anume CSȘ Orșova 4 iar Steaua, Dinamo, CSM Călărași, CSM Suceava și Știința Constanța – fiecare câte 3, CS Botoșani – două iar CSM Timișoara și CS Ceahlăul Piatra Neamț – câte una.

La seniori, Steaua a cucerit două titluri, iar Dinamo și CSM Călărași câte unul în probele individuale, în vreme ce pe echipe Dinamo s-a ales cu două titluri iar CSM Suceava și Știința Constanța câte una.

La juniori, CSȘ Orșova și CSM Suceava au cucerit câte două titluri la individual iar Steaua, Ceahlăul, CSM Timișoara, CSM Călărași și CS Știința Constanța câte unul, iar pe echipe CSȘ Orșova și CS Botoșani – câte două, respectiv Știința Constanța și CS Călărași câte unul.

S-au întrecut nu mai puțin de 116 canotori în probele individuale, defalcat câte 13 la masculin, 12 la feminin, 45 la juniori și 46 la junioare, respectiv 56 de echipe de doi sau patru, dintre care 14 masculine, 4 feminine, 25 de juniori și 13 de junioare.

Titlurile au fost adjudecate după cum urmează:

-la seniori individual: Steaua – două;

-pe echipe: CSM Suceava, CS Știința Constanța și Dinamo;

-la senioare individual: Dinamo și CSM Călărași;

-pe echipe: Dinamo;

-la juniori băieți: CSȘ Orșova, CS Ceahlăul, CSM Suceava și CSM Timișoara;

-pe echipe: CSȘ Orșova – două, CS Știința Constanța și CSM Călărași;

-la junioare: CSȘ Orșova, CSM Călărași, CSM Suceava, CS Botoșani și CSA Steaua;

-pe echipe: CS Botoșani – două.

Competiția a programat și două probe de Master, cu 16 participanți la masculin și 12 în întrecerea feminină.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: