Timișorenii, încă 7 clasări pe podium, în reuniunile finale cu puțini aspiranți ale Campionatului Național de Fond pentru seniori de pe Bega

Zilele posace au alternat cu cele însorite la actuala ediție a Campionatului Național de canotaj Fond pentru seniori și juniori, începută luni și încheiată de curând, puțin după prânz, iar Joia Mare a reînseninat întrecerea pe ape, ce-i drept cu o doză bună de vânt, punând punct la 4 zile de competiție cu alte 12 probe în care au vâslit în amontele Begăi un număr redus de echipaje, numai 37, dintre care 10 din Timișoara, majoritatea urcate pe podium.

11131743_10206787323868259_776408671_n

Ca și ieri, Dinamo a luat partea leului, cu 10 curse adjudecate, celelalte victorii fiind repurtate de stelistul Gabriel Cazacu în proba de simplu a categoriei ușoare respectiv de dublul Cîrstea & Băzăvan, de la CSȘ Triumf București, tot la categoria ușoară.

Canotorii timișoreni au obținut însă numeroase clasări pe podium, adăugând celor 8 urcări între primele trei, reușite ieri, în prima zi a Campionatului Național de Fond pentru seniori.

Drajan Raicovici, de la CSM Timișoara, s-a situat al doilea în proba masculină de simplu a categoriei ușoare, după stelistul Cazacu, mai exact cu un handicap de peste 41 de secunde, timpul final al bănățeanului pe cei 6 kilometri de vâslit fiind 28:18,83.

Un alt simplist de pe Bega, deteanul ex-campion mondial de juniori Adrian Cionca, de la CSU Politehnica, s-a clasat tot al doilea, în proba de Tineret, la peste 19 secunde în urma dinamovistului Mariuc, cu timpul de 26:59,02.

Tot pe 2 a încheiat și echipajul de dublu al celor de la CSM Timișoara la categoria ușoară, Dan Radu Bârdan și Răzvan Hodorogea încheind la aproape un minut în urma celor de la CSȘ Triumf București, cu timpul de 27:38,99. După alte aproape 20 de secunde, în aceeași probă, au încheiat pe 3 și Fabian Martin și Adrian Matei, de la CSȘ Bega.

Și fetele Timișoarei, de la CSM, au obținut locul 2 la dublu – categoria ușoară, prin Paula Pisică și Alina Călin, cu timpul de 39:57,15, dar și la peste 8 minute și jumătate în urma dinamovistelor Lehaci și Asoltanei, pe când o altă ambarcațiune dinamovistă s-a retras din motive tehnice, reducând proba la o inegală luptă în doi.

Clasări bănățene pe podium și cu bărcile de 8 cu cârmaci, pe locul 2 la fete respectiv pe 3 cu băieții. Godeanu, Marchiș, Indrea, Ștef, Petreanu, Rogoz, Hada, Hobean și Pisică au fost cronometrate cu timpul de 33:21,11, pe locul secund, la 5 minute și aproape 20 de secunde după dinamoviste, într-o cursă la distanță purtată tot în doi.

Și la băieți, tot CSM a aliniat o barcă de 8 plus 1, prin Danciu, Doroș, Rada, Sefciuc, Homorogan, Udrescu, Cîrdu și Brișan, al căror timp a fost de 32:42,56, învingătoare fiind CS Dinamo NIRO, în puțin sub 24 de minute.

În restul probelor, Aicoboae și Cozmiuc s-au impus pentru Dinamo cu timpul de 23:33,71 și aproape 15 secunde în fața steliștilor, pe când timișorenii Daniel și Robert Spiridon, de la CSM, s-au clasat pe locul 4, ultimii, cu 24:40,01.

Dinamo a câștigat cu un avans considerabil și cu barca de 4 vâsle a fetelor, dar și cu cea de doi cu cârmaci a băieților, însă și cu o fată în ambarcațiune, în 30:21,96 și cu peste două minute și jumătate în dauna severinenilor, într-o altă cursă în doar două echipaje.

Mult mai strânsă a fost în schimb lupta fetelor în dublu, o secundă și 12 sutimi separând echipajele lui Dinamo și Steaua, cu Ioana Crăciun și Mădălina Bereș învingătoare pentru alb-roșii în 26:09,18. Barca de 4 vâsle a băieților s-a impus cu peste 21 de secunde avans în fața celei a Stelei, tot într-o cursă în doi, iar aceeași ordine pe podium s-a consemnat și la fete, la două rame, aproape un minut și 10 secunde având în față conform liniei de sosire de la Flora dinamovistele Tîlvescu și Popescu.

În ansamblul ultimei zile, locurile secunde au fost adjudecate în 5 rânduri de CSA Steaua și de 4 ori de CSM Timișoara, câte un titlu de vicecampioană națională obținând CS Universitar Politehnica Timișoara, CSM Călărași și CSM Drobeta. Iar pe locul 3 s-au strecurat astăzi, pe lângă cluburile deja mai sus amintite, și CSȘ Bega respectiv CS Mureșul Târgu Mureș.

Un concurs așadar rarefiat, într-o sensibilă scădere numerică. Promisiunile țin însă de revenirea ”Naționalului” de Fond și în 2016 la Timișoara, cu speranța ca în luna aprilie a anului viitor și vremea să fie mai bună, dar și participarea mai bogată.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: