Tînăr din Biled la Londra, timişoreni spre Mondialul de Tineret

După ce un tînăr cooptat din şcoala din Biled de profesoara Elvira Văsuţ cu ocazia unei selecţii prin unităţile de învăţămînt, şi care avea să fie instruit vreme de 4 ani la CSS Bega Timişoara, şi-a cîştigat zilele trecute dreptul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, cel puţin un alt produs al şcolii de canotaj de pe Bega se pregăteşte de o altă competiţie majoră, ce bate la uşă în această vară.

Astfel, Adrian Cionca, devenit în august 2011 campion mondial de juniori în regata de la Eton, vizează acum participarea la Campionatul Mondial de Tineret ce va avea loc la Trakai, în Lituania, în perioada 11-15 iulie, pe lîngă detean vizînd să se alinieze la start şi multiplul campion naţional al categoriei uşoare, Daniel Donci, tot de la CS Universitatea Timişoara. În cazul lui Cionca, planul cu bătaie lungă, după cum au precizat şi antrenorii federali prezenţi la Timişoara cu ocazia Campionatului Naţional de Fond de luna trecută, este alinierea la startul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în 2016.

Donci va vîsli avînd drept ţintă prezenţa la Mondial cu ocazia Cupei României pentru echipe de juniori, ce se va disputa luna viitoare la Orşova, unde încearcă să obţină baremul de participare. Mai delicat este în cazul colegului său de ambarcaţiune la categoria uşoară, Ionuţ Atofanei, la rîndul său multiplu campion naţional, care a stagnat în aceste două săptămîni în planul pregătirii, odată cu participarea alături de alţi 4 canotori localnici la sesiunea specială de bacalaureat de la Bacău, rezervată sportivilor din loturile naţionale lărgite.

De emoţiile unor asemenea examene a trecut deja în schimb Cristi-Ilie Pîrghie, care şi-a derulat junioratul şi l-a absolvit sub culorile lui CSS Bega Timişoara, club ce îl magnetiza spre canotaj de la Biled, sportivul reprezentînd actualmente gruparea Steaua făcînd recent parte cu succes din echipajul de 4 rame fără cârmaci al României, format şi din Marius-Vasile CozmiucAlexandru Palamariu şi Florin Curuea, care s-a calificat săptămîna trecută la Jocurile Olimpice de vară Londra 2012, după ce a ocupat locul secund în finala Regatei preolimpice de la Lucerna, ca prima ambarcaţiune masculină „tricoloră” ajunsă la întrecerile olimpice după 8 ani, o reuşită cu atît mai notabilă cu cît s-a reuşit la rame, nu neapărat o specialitate a canotorilor noştri.

Pîrghie era descoperit la Biled de profesoara Elvira Văsuţ, între timp detaşată la Centrul Olimpic de la Orşova, şi este un produs 100% al Clubului Sportiv Şcolar Bega Timişoara, a cărui menire este exact „lansarea la apă” a canotorilor juniori, fiind pregătit pe parcursul celor 4 ani şi de profesorul Dorin Bena.

CSS Bega îşi va alinia sportivii cu ocazia competiţiei din 14-16 iunie, pe Dunăre la Orşova, în Cupa României pe echipe de juniori, după marile întreceri internaţionale agenda internă programînd în luna august Campionatul Naţional de viteză.

Momentan însă, cinci canotori localnici sunt în ultimele „focuri” la Bacău, în sesiunea specială de bacalaureat reunind în examene 916 candidaţi selecţionaţi în loturile naţionale lărgite ale României la diverse discipline de concurs. Ionuţ Atofanei, de la LPS Banatul Timişoara, campionul mondial Adrian Cionca, de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Ciprian Adrian Postolache, de la Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, Mirela Rogoz şi Adelina Mureşan, de la LPS Banatul Timişoara, au lăsat pentru cîteva zile vîslele, trecînd prin furcile caudine ale examenelor din perioada 19 mai – 1 iunie.

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: