Trei canotori ai Timișoarei, calificați de pe locul 1 în serii în bărcile de 8+1 ale României la Euro de juniori din Germania

Ediția din acest an a Campionatului European de canotaj pentru juniori inaugurează în acest sfârșit de săptămână șirul participărilor ”flotilei” României la competițiile continentale și mondiale din sezonul 2017, iar în două ambarcațiuni ale ”tricolorilor” au urcat azi-dimineață cu succes la Krefeld și exponenți ai sportului cu vâsle de pe apele canalului Bega, bărcile juvenile de 8+1 ale Federației Române de Canotaj obținând calificarea din serii de pe primul loc.

Multipli medaliați la nivel național, Ștefan-Robert Niță, crescut de CSȘ Bega, și Alexandru-Laurențiu Danciu, de la CSM Timișoara, au vâslit cu succes sâmbătă dimineață în echipajul tricolor de juniori al bărcii de 8+1, iar Andreea Popa, lansată de CSȘ Bega Timișoara, a contribuit la calificarea fetelor României din barca de 8+1.

Început sâmbătă dimineață în Germania odată cu seriile de calificare și continuat după-amiaza cu recalificările, Campionatul European de canotaj pentru juniori se organizează în găzduirea grupării locale Crefelder Ruder Club 1883 e.V. și programează întreceri în nu mai puțin de 21 de probe, de simplu, dublu respectiv în ambarcațiuni de 4 și 8+1, România mai aliniind echipaje și de dublu respectiv 4 la vâsle și rame în concursul junioarelor respectiv de 2-, 4-, 4x la băieți.

Duminica va fi rezervată semifinalelor, dimineață, iar finalele se vor derula după-amiaza, echipajele tricolore cu juniori de pe Bega în barcă asigurându-și deja de pe locul 1 prezența în ziua finală a competiției.

La fete, România a câștigat una dintre serii cu timpul de 6 minute 40 de secunde și 12 sutimi, în alcătuirea Elena Dănuț, Elena-Cosmina Cîrîțel, Monica-Georgiana Andron, Ioana Mădălina Moroșan, Raluca Dinulescu, Andreea Popa, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu și Victoria-Ștefania Petreanu, din partea galben-albaștrilor de la CSȘ Bega vâslind Andreea Popa.

Junioarele românce au fost urmate în ierarhia seriei de gazda Germania în 6:45,26, Rusia în 6:48,38 și Italia în 7:02,69, pe când Belarus a câștigat cealaltă serie cu un timp puțin mai lent decât al ”tricolorelor”, 6:41,40.

Juniorii României din barca de 8+1 au câștigat la rândul lor seria de calificare cu timpul de 6:04,31, pe lângă timișorenii Danciu și Niță luând loc în ambarcațiunea ”tricoloră” și Andrei Lungu, Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Marian Cireașă și Andrei Valentin Maliș la cârmă.

Românii au fost urmați de Franța în 6:06,01, Suedia cu 6:09,05, Cehia în 6:13,30 și Ungaria ultima, în 7:11,51, din cealaltă serie primele două clasate având un timp mai bun decât al reprezentanților FRC, Rusia cu 6:02,23 iar Belarus cu 6:04,29, în fața gazdei Germania și a Italiei.

Europeanul juvenil de la Krefeld prefigurează campionatul continental de seniori de săptămâna viitoare dar și Mondialul respectiv Campionatul European de tineret la categoria ușoară, din vară, când sunt programate și întrecerile naționale ale F.R.C., la Snagov și Năvodari.

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 7

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: