„U” ia Cupa României în… mall iar Cionca e laureatul FR Canotaj

Adrian Cionca, proaspăt desemnat sportivul numărul 1 al judeţului Timiş în 2011, a primit distincţia clasării pe locurile 1-6, la egalitate de puncte cu alţi 5 canotori, ca laureat al FR Canotaj pe anul în curs, într-un final de stagiune în care el şi alţi 3 reprezentanţi ai Timişoarei au luptat cu succes pentru Cupa României în versiunea… terestră a întrecerilor pe ape, ergometrul, Universitatea cucerind două locuri I, prin Daniel Donci, respectiv două locuri 3.

Universitatea Timişoara a cucerit două medalii de aur la căderea cortinei peste sezonul competiţional al anului 2011, cu ocazia Cupei României la ergometru pentru seniori, concurs al Federaţiei Române de Canotaj găzduit în week-end în mallul bucureştean AFI Palace Cotroceni, unde sportivii săi au câştigat categoria uşoară atât la individual, prin Daniel Donci, care, cântărind 74 kilograme, s-a înscris în limitele admise, de 75 kg, cât şi pe echipe, prin echipa Donci – Postolache.

Deşi nu şi-a bătut propriul record la ergometru, Donci s-a impus cu timpul de 6:37 minute pe 2.000 metri, probă individuală la „uşoară” în care colegul de club Ciprian Postolache a înregistrat 6:48, clasându-se pe locul 3. Graţie celor doi timpi cumulaţi, echipa Universităţii a câştigat şi proba rezervată echipelor. Donci a fost desemnat sportivul numărul 4 pe Timiş în 2011.

Adrian Cionca a înregistrat timpul de 6:11.7, ocupând locul 3 în ierarhia generală a seniorilor, un rezultat excelent în openul masculin pentru sportivul de 18 ani, care, trăgând numai la individual, a încheiat la mustaţă în urma ocupantului locului secund, care a încheiat în 6:11.4.

Adrian Cionca, reprezentând CSS Bega, a fost desemnat cu 150 puncte pe locurile 1-6 între cei mai buni canotori seniori din ţară pe 2011, punctaj cumulat graţie triumfurilor la Campionatul Mondial şi Campionatul European de juniori respectiv la Balcaniadă, cu performanţe identice altor 3 reprezentanţi ai Liceului Teoretic Traian Lalescu Orşova, plus unor sportivi de la Mureşul Târgu Mureş respectiv LPS Constanţa.

Concursul desfăşurat într-un mall din Bucureşti a atras în întrecerea master toate campioanele olimpice şi mondiale, locaţia fiind astfel aleasă pentru popularizarea canotajului. De fapt FR Canotaj a organizat cu această ocazie şi un concurs ad-hoc cu premii pentru amatorii de ergometru trecând prin preajmă, tot pentru publicitatea atât de necesară canotajului în rândul publicului larg.

Universitatea a aliniat 4 sportivi, şi anume pe deteanul Adrian Cionca, numero 1 în sportul timişean pe 2011, Mirela Rogoz, Daniel Donci şi Ciprian Postolache, în vreme ce Ionuţ Atofanei, locul 3 în ierarhia judeţeană, a rămas pe Bega, indisponibil.

„Nu rămânem ancoraţi în trecut, deja ne gândim pe mai departe”, a spus profesoara Ecaterina Calapis, antrenor al canotorilor timişoreni, privind cu speranţe spre un an 2012 dorit mai fructuos dar „sper şi mai puţin agitat”.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: