U Timişoara, 2xaur, 2xargint şi bronz la Naţionalul de seniori

Minunată salbă de medalii a canotorilor de la CS Universitatea la Campionatul Naţional de Seniori şi Tineret, încheiat în week-end pe apele Snagovului. Deşi mai tineri decît cei mai valoroşi dintre canotorii autohtoni aliniaţi la start, în condiţiile în care sportul pe ape timişorean se axează cu predilecţie pe juniori iar marile cluburi din ţară au afişat frişca la nivel de seniori, performerii de pe Bega au reeditat şi la final de sezon excelentele reuşite de la Naţionalul de Fond, disputat în aprilie la Timişoara…

Tineri de aur, la propriu şi la figurat: Ionuţ Atofanei încadrat de Daniel Donci şi Ciprian Postolache... Primii doi, proaspeţi dubli campioni naţionali la Snagov, la "uşoară", iar cel de-al treilea, vicecampion dar şi medaliat cu bronz!

Pe scurt, 5 tineri canotori timişoreni şi 5 medalii, dar să o luăm în ordine cronologică… Adrian Cionca, deteanul care abia a încheiat junioratul, sportiv numărul 1 al judeţului Timiş pe 2011 în disciplinele olimpice, a devenit vicecampion naţional în proba de simplu, cu timpul de 7:27,09, devansat fiind doar de Ionel Strungaru, de la CS Dinamo, cronometrat în 7:21,18. În acea primă reuniune Steaua smulgea deja 5 medalii de aur iar Dinamo alte 4.

Excelentul echipaj Ionuţ Atofanei – Daniel Donci, care se impunea şi în primăvară pentru CS Universitatea, la Fond, pe 6.000 metri, a reeditat şi la Snagov, pe 2.000 de metri, performanţele de pe Bega, cucerind mai întîi, în reuniunea secundă, proba de 2- a categoriei uşoară, în 7:21,78. Iar ca succesul timişorean să fie desăvîrşit, argintul a fost obţinut de colegii de club Răzvan Toderiţă şi Ciprian Postolache, sosiţi în 7:42,44. Aur plus argint. Respectiva reuniune secundă era dominată în 6 dintre probele sale de Dinamo, în vreme ce Steaua a cîştigat două iar LTTL Orşova, una.

Şi reuniunea a treia a regatei naţionale a avut strălucire pentru CS Universitatea, Ciprian Postolache sosind al treilea în proba de simplu a categoriei uşoară, în 8:03,44. Bronz! Victoriile au fost împărţite pe acest tronson al competiţiei, între Steaua, Dinamo, Olimpia, toate din Bucureşti, şi suceveni.

În fine, Ionuţ Atofanei şi Daniel Donci au cucerit aurul şi în proba de 2x a categoriei uşoare, din cea de-a patra reuniune, dublîndu-şi astfel triumful de la Snagov. Ei s-au impus pentru CS U în 6:32,73, cu aproape 6 secunde mai iuţi faţă de Laurenţiu Vodă şi Marian Todescu, de la CSM Suceava. Această ultimă reuniune i-a avut din nou pe dinamovişti pe prima treaptă a podiumului, în 3 probe.

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: