Universitatea Timişoara, un loc I şi un loc 2 la Cupa României la ergometru pentru seniori

Canotorii de la C.S. Universitatea Timişoara au cucerit un loc întîi, prin Daniel Donci, şi un loc 2 în Cupa României la ergometru pentru seniori, tradiţională întrecere de sală ce marchează încheierea sezonului rece şi revenirea pe ape, ce va fi marcată în 12 aprilie de Campionatul Naţional de Fond pentru juniori, găzduit pe parcursul a 6.000 metri, pe apele canalului Bega.

Daniel Donci, 23 de ani, a cîştigat Cupa României la ergometru pentru seniori, categoria uşoară

Daniel Donci, un multiplu campion naţional, a cîştigat în 6:34.30, cu douăzeci de sutimi avans, proba individuală a categoriei uşoare, iar colegii săi de la CS Universitatea, campionul mondial Adrian Cionca şi Robert Pataki, s-au clasat pe 2 în proba de echipe, cu un timp cumulat de 12 minute, 3 secunde şi 90 de sutimi, diferenţa între cei doi fiind de o secundă şi 10 sutimi. Proba a fost adjudecată de stelişti, clubul bucureştean adunînd 3 triumfuri la seniori, Dinamo două iar CSM Iaşi unul.

Totodată, Ionuţ Atofanei şi Răzvan Toderiţă, tot de la CS Universitatea, trăgînd ca şi criteriu de testare fără a puncta în concurs, au înregistrat timpul de 13:57,20 la categoria uşoară a echipelor de seniori, probă în care au concurat de fapt ca unic echipaj.

„Concursul a venit după o perioadă în care mulţi sportivi au acuzat răceli, după o perioadă de pregătire în ploaie, care ne-a afectat pe toţi, inclusiv pe antrenori. Unii au înregistrat un progres mai mare, alţii mai puţin, din totalul de 25-30 de juniori şi seniori testaţi în Cupa României la ergometru. Adrian Cionca a fost de exemplu incert, cu febră, pînă în ultima clipă, şi aşa a şi tras. A fost practic un alt concurs de verificare, ultimul pe ergometru după pregătirea de iarnă, pentru a vedea ce putere dezvoltă, cît au acumulat; însă n-a fost numai concursul de Cupa României, care s-a tras în fiecare centru din ţară iar rezultatele s-au cumulat şi centralizat la nivel federal, ci în prealabil s-au tras şi testările – am avut o săptămînă cu probe zi de zi, pe 6.000 metri, de 30 minute, probe de viteză, pentru întocmirea ierarhiei naţionale”, a explicat profesoara Ecaterina Calapis, antrenor al canotorilor de la CSŞ Bega şi CS Universitatea.

Timişoara va găzdui şi luna viitoare, ca şi în anul 2012, Campionatul Naţional de Fond pentru juniori, ceea ce va fi cazul şi la anul, cînd vor reveni şi seniorii României pe apele Begăi; pentru 2013 însă, fondiştii seniori vor concura la Snagov.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 7

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: