Vânt bun. România, tot 6 medalii la Euro, dar mai prețioase: VIDEO

Flotila României și-a conservat captura numerică de medalii de la o ediție la alta, cucerind tot șase și la European Rowing Championships 2020, desfășurată la Poznan, de astă dată patru de aur, una de argint și una de bronz, mai prețioase decât anul trecut, la Campionatul European de la Lucerna, unde obținea o singură medalie de aur, patru de argint şi una de bronz. Drept urmare, delegația Federației Române de Canotaj în Polonia s-a clasat pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni, în urma Olandei, cu 8 medalii de aur, una de argint și două de bronz, şi Italiei (4-5-2). O completare notabilă a întâietății ”tricolore” pe 2020 în ierarhiile pe medalii la Europenele sub 23 de ani, cu 5 medalii de aur, 3 de argint și două de bronz, respectiv cele de juniori (5-2-0).

Foto: worldrowing.com

România a câștigat 3 finale A consecutive, la dublu rame feminin și masculin precum și la dublu vâsle feminin, Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă învingându-i pe campionii mondiali croați Martin și Valent Sinkovic. Titlul continental la dublu vâsle băieți a fost adjudecat de olandezi, care s-au impus apoi în cascadă în probele de patru și la dublu feminin categoria ușoară. Dominația batavă pe lacul Malta a fost întreruptă temporar de Italia, la dublu masculin categoria ușoară, într-un finish la fotografie, cu 13 sutimi de secundă în fața nemților.

Intermezzo înainte ca Olanda să mai triumfe și cu ambarcațiunile de 4 vâsle, urmată de Germania respectiv Italia, la simplu feminin învingând dubla campioană a lumii Sanita Puspure din Irlanda, pe când cursa masculină a oferit mai multe schimbări de poziții pe primul loc, vicecampionul mondial danez din 2019 Sverri Nielsen smulgând aurul la potou în fața favoritului gazdelor, polonezul Natan Wegrzycki-Szymczyk, care a prins pe final locul 2, avansând tare din urmă pe culoarul său.

România a câștigat probele de dublu rame feminin prin Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuş, dublu rame masculin în alcătuirea Marius-Vasile Cozmiuc – Ciprian Tudosă, dublu vâsle feminin în componența Nicoleta-Ancuţa Bodnar – Simona Geanina Radiş, şi opt plus unu feminin, cu echipajul Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

România a urcat pe podium și la opt plus unu masculin, locul 2 prin Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu, respectiv la dublu vâsle feminin, pe poziția a treia la categoria uşoară prin Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă.

Cu alte cuvinte, mai mult de jumătate dintre canotorii convocați în delegația tricoloră la Campionatele Europene de seniori au urcat pe podium la Poznan, în Polonia, și anume 26 de sportivi din totalul de 45, jumătate dintre echipaje cucerind medalii, 6 din 12. 

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 16

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: