VIDEO. Germania câștigă seriile Cupei Mondiale la canotaj din 2021, gazda Italia domină a III-a regată, la Sabaudia

A treia și ultima regată a seriilor Cupei Mondiale de canotaj din 2021 a coincis în weekend cu ultima testare internațională înaintea ediției de la Tokyo a Jocurilor Olimpice de vară, gazda Italia dominând reuniunea de la Sabaudia dar Germania adjudecându-și întâietatea în ierarhia generală finală a seriilor din acest an în World Rowing Cup, cu 99 de puncte, urmată de Italia cu 88 și Olanda cu 80 de puncte. 

foto: worldrowing.com

Finala masculină de simplu i-a reunit pe principalii 5 aspiranți la medalii la ediția niponă a Jocurilor Olimpice de vară, triumfător al unei curse strânse fiind norvegianul Kjetil Borch, campion mondial în 2018 care a condus pe întregul parcurs, urmat de danezul Sverri Nielsen, vicecampion al lumii în 2019, care constant i-a suflat în ceafă celuilalt scandinav, în cele din urmă menținându-se pe 2 în fața campionului mondial din 2019 Oliver Zeidler din Germania. La dublu fete la categoria ușoară, olandezele Marieke Keijser și Ilse Paulis au stabilit un nou record mondial îmbunătățit cu 4 secunde, cu timpul 6:43.79. vechiul record datând din 2017, tot de Paulis, cu o altă colegă de barcă. Pe 2, italienceleSilvia Crosio și Federica Cesarini, urmate de elvețience.

Stijn Kanters, Willem Buist, Lay De Jong și Ben Van Brussel la 4 categoria ușoară pentru Olanda în World Rowing Cup III la Sabaudia, în Italia; foto: Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

Italia a câștigat două probe olimpice cheie, cele masculine de 4 vâsle respectiv rame, două dintre cele 6 medalii de aur cucerite la Sabaudia, în total cu 14 clasări pe podium în regata ”acasă”, World Rowing Cup III. A doua în Italia, Olanda, cu 7 medalii, dintre care 4 de aur. Iar Germania a luat 5 medalii la Sabaudia, dintre care două de aur cu echipajul masculin de 8+1 și cel feminin de patru.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 42

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: