VIDEO. România, locuri 1, 2 și 3 în a doua regată a Cupei Mondiale, la Lucerna

Flotila ”tricolor” s-a numărat între cele 9 reprezentate victorios în finalele A la medalii ale celei de-a doua reuniuni pe ape din actuala Cupă Mondială la canotaj, Regata Lucerna. România a câștigat una dintre cele 13 probe, cea de dublu vâsle feminin, prin Nicoleta-Ancuța ‍Bodnar și Simona Geanina Radiș, cu aproape 6 secunde în fața unuia din echipajele Olandei și SUA, încheind a doua la categoria ușoară a aceleiași probe, la nici două secunde în urma britanicelor, dar și obținând 4 clasări pe treapta a treia a podiumului în întrecerile de dublu respectiv 4 rame, atât la fete cât și la băieți.

sursa foto: worldrowing.com

Echipajul de 4 rame al băieților a încheiat finala A cu 6 ambarcațiuni la nici o secundă în urma noii garnituri sud-africane incluzându-l pe medaliatul olimpic cu aur John Smith în proba de 4 a categoriei ușoare la ediția de vară Londra 2012, cursa din Elveția fiind adjudecată cu aproape 3 secunde și jumătate avans de britanici.  

De fapt, delegația Regatului Unit a cucerit 3 medalii de aur, una dintre acestea prin echipajul masculin de 8 campion european, la fotografie în dauna campionilor lumii, nemții, după o cursă umăr la umăr. Iar insularii s-au mai impus și la dublu vâsle feminin – categoria ușoară, obținând în plus câte o medalie de argint și una de bronz, tot 3 de aur trecând și în palmaresul Chinei, prin echipajele campioane mondiale de 4 vâsle feminin și dublu vâsle masculin, ambele în premieră în concurs după 2019 World Rowing Championships, dar și prin Huiru Li, prima la simplul categoriei ușoare, la 20 de ani în fața celor din Irlanda și Italia.

Olanda a cucerit două medalii de aur din totalul celor 5, la patru vâsle masculin și 4 rame feminin, băieții campioni mondiali obținând întâietatea într-o cursă intensă cu Italia și Regatul Unit. 

Altfel, câte o medalie de aur în contul Germaniei, Irlandei, Rusiei, Serbiei și Spaniei. Dar în total 15 naționale au avut participanți pe podium pe malul Lacului Lucerna.

VIDEO

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 15

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: