VIDEOx2. Mondialul de canotaj pe ergometru

Campionatul Mondial de canotaj pe ergometru, 2021 World Rowing Virtual Indoor Championships a oferit 3 noi recorduri mondiale în a treia și ultima zi de întreceri care au reunit în aceste faze finale 570 de sportivi din peste 60 de țări, concurând în 96 de categorii în frunte cu cele pe echivalentul distanței de 2.000 de metri, pe când testul de o oră s-a dovedit a fi cea mai dură probă. 

Benjamin Smith din Australia și-a doborât cu peste două secunde propriul record mondial în proba de 500 de metri a categoriei ușoare, prima a zilei finale de concurs, înregistrând timpul de un minut, 17 secunde și 4 sutimi. La egalitate pe locul secund, compatriotul său William Legge și Martino Goretti din Italia, la rândul lor cu doar o sutime în fața lui Gregor Hall respectiv două față de Mohamed Alaa Elsayed din Egipt.

Ward Lemmelijn din Belgia, campion mondial indoor U23 anul trecut la Paris, a câștigat și Open-ul masculin pe 2.000 de metri, după ce cvadruplul campion al Franței pe 500 de metri, Vincent Matz, a tras mai bine în prima jumătate a cursei, cu un ritm de 1:27, fără a face ulterior față celui impus de mai tânărul belgian, 35 pe minut, prin care a stabilit recordul de 5 minute, 42 de secunde și două sutimi, urmat fiind de polonezul Bartosz Zablocki, grație unui foarte bun sfert final – 500 de metri, cu 3 secunde în fața moldoveanului Chirill Visit Chi-Sestakov.

Începutul Openului feminin pe 2.000 de metri a fost dominat de Sophie Souwer, olandeza medaliată cu bronz în ambarcațiunea de patru la ”Mondialul” pe ape 2019 World Rowing Championships impunând un ritm de 1:40, confortabilă în fața lui Kirsten Kline din SUA, laureată în acest Mondial de ergometru în categoria Masters a femeilor de 30-39 de ani. Echivalentul ultimilor 250 de metri a decis desprinderea lui Kline, sprint de 1:39 cu care a întrecut-o la potou pe Sophie Souwer, 6:45.8 pentru câștigătoarea din Statele Unite ale Americii, cu 3,2 secunde în fața olandezei și 8,9 a canadiencei Marilou Duvernay-Tardif. 

Rezultatele complete din seriile preliminare și finale ale Mondialului de ergometru sunt accesibile la legătura…

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwLsmdtNFMHKpDGgNXqHcBRzQzn?projector=1&messagePartId=0.2

VIDEO 1

VIDEO 2

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 5

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: