Vineri şi sîmbătă, pe Bega! Naţionalul de Fond al juniorilor, pentru al doilea aprilie la rînd la Timişoara

Timişoara se va afla vineri şi sîmbătă în onoranta postură de a găzdui pe apele Begăi, pentru a doua primăvară la rînd, Campionatul Naţional de Fond pentru juniori, competiţie de canotaj al cărei specific este dat de distanţa de concurs, 6.000 metri, parcursă în amonte, de la Fabrica de Zahăr, cu sosirea la Flora. Va fi atractiv, doar vremea mai trebuind să ţină cu canotajul…

Anticipam ieri că în week-end apele Begăi vor fi brăzdate cu ocazia celei de-a treia ediţii a “Memorialului Ştefan Heder şi Victor Alexandrescu” la kaiak-canoe, dar iată că şi canotajul va avea întrecerile sale pe canal, ba chiar unele la nivel naţional.

Dacă anul trecut Timişoara găzduia şi concursul fondiştilor seniori, în consecinţă pe luciul apelor canalului vîslind mai toată crema canotajului autohton, în schimb de această dată e vorba doar de juniori, noi anticipînd puţin şedinţa tehnică de joi seară şi oferind cîteva date orientative, de reper, pe seama întrecerii în care vor fi implicaţi numeroşi sportive timişoreni, de la CSŞ Bega, CS Banatul sau CSM.

Reuniunea l, de vineri 12 aprilie, va începe la ora 9, cu probele de 4x, 2x , 1x ale junioarelor I, 4-, 4+, 2- ale juniorilor mari, respectiv 2x ale junioarelor de categorie uşoară.

Reuniunea a ll-a, după-amiaza de la ora 16, va conţine probele de 4x, 2x, 1x, 4+ ale junioarelor II, respectiv 2-, 1x ale juniorilor de categoria uşoară.

Reuniunea a lll-a, de sîmbătă dimineaţă, la ora 9, va avea în program probele de 4-, 2- ale junioarelor, de 4x, 2x, 1x ale juniorilor mari, de 4-, 4+, 2- ale juniorilor respectiv de 2 – la fete, categoria uşoară.

În fine, reuniunea a lV-a, de sîmbătă la amiază, de la ora 12, va consta în probele de 4x, 2x, 1x, 4+ ale juniorilor II, de proba de 2x a juniorilor mari de categorie uşoară şi cea de 1x a fetelor la categoria uşoară.

Scopul întrecerii, conform consemnării de pe forul federal, constă în desemnarea echipelor campioane naţionale de fond, dezvoltarea şi popularizarea canotajului în ţara noastră, precum şi ridicarea măiestriei sportive.

Ca şi categorii de concurs, se va vîsli la juniori l, masculin 17-18 ani, categoria open (4+; 4-; 2x; 2-; 1x; 4x), respectiv feminin (4-; 2x; 2-; 1x; 4x), şi la juniori ll (M+F) până la 16 ani, categoria open (1x; 2x; 4x; 4+). Totodată, juniorii “mari” (M+F), de  17-18 ani, vor avea şi categoria uşoară de concurs, în probele de 1x; 2x; 2-. Distanţa de concurs pentru toate categoriile este de 6000 metri, iar cursele se vor disputa contracronometru cu plecare din două în două minute.

Cît despre comitetul de organizare, preşedintele său este un sufletist al canotajului timişorean, Zlatomir Balojin, care conduce secţiile de profil la CS Banatul şi CSM, susţinut fiind în demersul său de secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop. Printre ceilalţi membri ai comitetului, Flavius Nastor, director D.J.S.T. Timiş, Romulus Raşca, director CSŞ Bega, Lucian Reclaru, director CSM Timişoara, respectiv Daniel Leca, tot din partea D.J.S.T. Timiş.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 3

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: