13 cu noroc la… medalii pentru CS Tibiscus Timişoara

Sportivii de la C.S.Tibiscus au luat parte în weekend-ul de foc 4-5 august la 3 competiţii de mountain-bike din ţară, participarea aducând 13 medalii în palmaresul cicliştilor din echipele de MTB.

În Pădurea Bucşani din judeţul Dâmboviţa s-a organizat sâmbătă 4 august prima ediţie a concursului de mountainbike Cross-Country “Zimbrăria Neagră”. Bucşani este unul din puţinele locuri în care mai putem vedea zimbri la noi în ţară. Probabil mânaţi din spate de un exemplar furios, sportivii Maus Ionaşcu/Galaţi şi Vanessa Plumbotă/Predeal, legitimaţi la C.S.Tibiscus Timişoara, au ocupat fiecare locul I.

Cicliştilor din ţară li s-a pregătit şi duminică 5 august o competiţie de MTB care i-a purtat pe traseele incredibile ale Munţilor Bucegi, un eveniment destinat celor pasionaţi de munte şi sport, amatori sau semiprofesionişti – “Maratonul Bucegilor”. Traseul de aproximativ 40 km cu o diferenţă de nivel de 1000m a avut startul pe platoul Lunca Padinii şi s-a întins pe ruta: Padina – Bolboci – Dichiu – Piatra Arsă – Peştera – Padina. Tura a oferit participanţilor peisaje incredibile şi numeroasele obiective: Lacul Bolboci, Şaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, crucea Caraiman, Cerdacul şi Peştera. Printre cei aproape 200 de ciclişti care au încheiat cursa, gălăţeanul Maus Ionaşcu, legitimat la C.S.Tibiscus Timişoara, a ocupat din nou locul I, confirmând forma foarte bună din această vară competiţională.

„Banat Mountain Bike Maraton” a ajuns anul acesta la a 8-a ediţie si a fost un eveniment de masă care s-a adresat cicliştilor amatori, din ţara şi de peste hotare, desfăşurat duminică 5 august.

Bucuria participării a fost foarte mare în timpul şi la sfârşitul concursului, pentru că pe o vreme excepţională (deşi câteva grade în minus n-ar fi stricat), pe un traseu extraordinar de frumos şi bine pregătit pentru cursă, cu o amabilitate şi ospeţie demne de invidiat din partea gazdelor de la BikeAttack Reşiţa (şi colaboratorii lor), toţi cei peste 300 de sportivi români s-au regăsit în marea şi frumoasa familie a tradiţionalului concurs de la Gărâna. După seara de muzică românească dinaintea concursului, toţi participanţii au încheiat cu bine cursa care s-a întins de la Gărâna la vârful Semenic, având numai cuvinte de apreciere asupra evenimentului.

Acestor aprecieri li se alătură şi echipa „de vest” de la Tibiscus, care a plecat acasă cu cele mai multe locuri pe podium – 10, graţie sportivilor foarte buni care s-au poziţionat pe locul I (Darius Radu/Timişoara, Laurenţiu Bogdănescu/Lugoj, Tiziano Balia/Lugoj, Daniel Balaure/Drobeta Tr. Severin, Ramona Covaciu/Arad), pe locul II (Zsolt Kovacs/Arad, Cristian Jidovu/Arad, Martin Speth/Arad) sau pe locul III (Raluca Zvâncă/Timişoara şi Daniel Crista/Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 8

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: