Aproape 300 de înscrieri în ediția I a Poli Bike Challenge, 4 curse pe un circuit prin centrul Timișoarei, pentru copii, Open, amatori și elite: orarul. Trafic închis sâmbătă între orele 13-18, transport public deviat

Un eveniment înregistrat în calendarul Federației Române de Ciclism, Poli Bike Challenge, urcă sâmbătă în premieră în șa, în contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara. Competiția are și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului alb-violet, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

Competiţia, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Velocitas, Corratec, Tazz și Primăria Timișoara, este destinată copiilor, amatorilor și sportivilor profesioniști, fiind desfășurată în 4 curse, pe categorii de concurs:

  • Cursa Copii – destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani. Ei vor lua startul împărțiți în 5 categorii diferite. Pot participa cu orice tip de bicicletă;
  • Cursa Open – destinată tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 15 ani. Pot participa cu orice bicicletă, exclus cursierele și cele electrice;
  • Cursa Amatori – destinată cicliștilor licențiați sau nelicențiați. Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera;
  • Cursa Elite – destinată cicliștilor licențiați (profesioniști). Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera.

Aproape 300 de participanți s-au înscris la start, iar sâmbătă, începând cu ora 9, aceștia își pot ridica pachetul de concurs din Piața Victoriei, acolo unde vor avea loc inaugurarea competiției și startul curselor.

Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 13 și va fi urmată de turul festiv, de recunoaștere a traseului, cu participarea tuturor cicliștilor, pe un circuit prin centrul Timișoarei: Piața Operei – Parcarea Modex – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. C.D. Loga – bd Regele Ferdinand I – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. I.C. Brătianu – Parcarea Modex – sosire Piața Operei.

Traseul circuit al Timișoarei Bike Challenge

După turul festiv se va da starul în cursele propriu-zise, după cum urmează:

  • ora 13:20 – cursa copii;
  • ora 14:00 – cursa open;
  • ora 15:00 – cursa amatori;
  • ora 16:00 – cursa elite.

În intervalul 13 – 18, traficul va fi închis pe străzile menționate, iar transportul public va fi deviat pe rute alternative. În condițiile în care, într-o zi liberă, de relaxare, circulația este închisă în zona centrală a orașului pe o perioadă de 5 ore, iar, mai mult, transportul public este deviat, organizatorii ar fi făcut bine a remite comunicatul de presă mai din timp, în orice caz nu abia în preziua evenimentului, vineri la ora 9:26, conform mesajului dinspre UPT. Este cel de-al doilea neajuns de comunicare din partea inițiatorilor, care, cu ocazia anunțului în premieră despre lansarea acestei întreceri, anunț efectuat săptămânile trecute, n-au menționat absolut deloc în textul comunicatului de presă un element esențial, locația concursului, sau măcar în linii mari zona sa de desfășurare, un indiciu generic emanând de pe afișul de prezentare sub forma denumirii ”Piața Victoriei”. Așadar pe Corso. 

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 18, iar în cadrul acesteia se vor acorda 39 de premii, cu o valoare totală de peste 25.000 de lei.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: