Cei de la CS Tibiscus Timişoara, de 33 de ori campioni naţionali (FOTO)

Şi încet-încet a venit toamna… cel puţin în calendar, căci afară continuă vara, cu temperaturi mult peste aşteptări şi trebuinţe, cu lumea întorcându-se din vacanţă ori concediu, dar cu aceiaşi pasionaţi care nu au stare şi îşi petrec week-end după week-end pe bicicletă la concursuri.

La sfârşit de săptămână, Blăjelul de lângă Sibiu a fost gazda evenimentului ciclist Movilele Blăjelului 2023, cu probele sale de 78, 34, 21 km, e-bike, family ori copii. Sportivii de top ai C. S. Tibiscus au fost printre cei circa 400 de participanți iar Cristian Jidovu din Cisnădie a terminat pe locul I al categoriei M40-49 tura de 78km, gălățeanul Marius Ionașcu a terminat pe locul II al categoriei M50+ la tura de XCM 78km iar severineanul Titel Rușinaru pe locul 5 al categoriei M40-49 la tura de 34km. Cum proba de 78 km a constituit și Campionat Național de MTB-XCM 2023, cu 3 ore și 28 minute Cristian Jidovu a obținut locul I și titlul de Campion Național de XCM categoria Master2 iar Marius Ionașcu cu cele 4 ore și 17 minute s-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și a obținut titlul de Campion Național de XCM categoria Master3. Aceste rezultate de excepție confirmă forma excelentă a celor doi sportivi care astfel au adăugat în palmaresul lor al 7-lea titlu (Cristian Jidovu) respectiv al 10-lea titlu (Marius Ionașcu) de campion național la ciclism. “Nimic nu a fost lăsat la întâmplare, bicicleta, riderul și suportul au fost planificate pe modul Project Management.” – ne-a spus Cristian Jidovu.

Stațiunea Șugaș Băi din Covasna a găzduit, tot în acest week-end, a treia și ultima etapă din Cupa României de MTB-Enduro, la care Ionuț Grecu din Oradea, reprezentând C. S. Tibiscus, a reușit să urce pe podium pe locul III al categoriei Master2, rezultat cu care s-a clasat pe locul II în clasamentul general final al Cupei României de MTB-Enduro 2023.

Și dacă tot a fost vorba de Cupele României la ciclism, să amintim că în urmă cu o săptămână, la Câmpulung (Argeș), s-a desfășurat a cincea și ultima etapă din Cupa României de MTB-XCO la care reprezentanții echipei MausBike-Tibiscus au fost Marius Ionașcu – ocupantul locului I al categoriei Master3 și fiica sa Miruna Ionașcu – locul II al categoriei Junioare. Această etapă a fost precedată, în 9 septembrie, de etapa Porumbacu MTB Race la care aceiași sportivi au obținut rezultate excepționale similare: Marius Ionașcu – ocupantul locului I al categoriei Master3 / locul III clasament general iar fiica sa Miruna Ionașcu – locul II al categoriei Junioare / locul II clasament general. Cu aceste rezultate excelente, pe baza punctelor acumulate în fiecare etapă la care au participat, cei doi sportivi gălățeni s-au poziționat în clasamentul general final al Cupei României de MTB-XCO 2023 astfel: Marius Ionașcu – locul I al categoriei Master3, Miruna Ionașcu – locul II al categoriei Junioare.

Tot în 9 spetembrie, la Caransebeș, a patra ediție a Gugulan MTB & Run cu traseele sale de ciclism de 19, 35 și 70km a atras circa 150 de bikeri care s-au bătut pentru un loc pe podium. Printre ei și trei sportivi de la C. S Tibiscus, toți trei printre câștigătorii turei de 35km: Adrian Curuțiu (Lugoj) – locul I clasament general; Tiziano Balia (Lugoj) – locul III clasament general; Titel Rușinaru (Drobeta Tr. Severin) – locul III categoria M40-49.

„Cu aceste frumoase rezultate, sportivii amatori de la C.S.Tibiscus sunt mândri de cele 33 de titluri de campion naţional, de aproape 1.550 locuri pe podium la peste 1.380 acţiuni, rezultate de excepţie strânse de o mână de pasionaţi ai sportului din Timişoara, Lugoj, Oradea, Turnu Severin, Cisnădie, Braşov ori Galaţi”, după cum a semnalat Marius Karnyanszky, de la Clubul Sportiv Tibiscus Timişoara.

Photo: mulțumiri Movilele Blăjelului.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = doi

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: