Fetele Plumbotă, Fodor, Zaban, pe 2 în Argeş, Sibiu, Totkomlos

Sportivii de la DHS Tibiscus Team au reuşit să se claseze pe podium la fiecare dintre competiţiile la care au luat parte în week-end în ţară şi în străinătate. Iar anul acesta chiar şi Dracula s-a dat pe bicicletă, la Arefu, pe marginea barajului Vidraru, la Dracula Bike Fest 2011Vanessa Plumbotă şi Constantin Dumitrana s-au clasat pe locul II iar Cătălin Semeniuc pe 3, pe un traseu ce a măsurat 18 km lungime, cu 390 metri diferenţă de altitudine cumulată, de dificultate medie, integral pe drum forestier, ca parte a manifestărilor “Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”, destinată promovării mişcării în aer liber şi în natură, în general, precum şi cunoaşterii cadrului natural montan al judeţului Argeş.

Titel Ruşinaru, un alt membru al grupării timişorene, a pedalat sâmbătă în cadrul etapei a VIII-a a Tour de Pecs, pe traseul Villány – Virágos – Magyarbóly – Kislippó – Bóly – Borjád – Pócsa – Virágos – Villány (84 km), ocupând în clasamentul etapei poziţia a 10-a, în ziua următoare, în cadrul etapei a IX-a, pe traseul Szigetvár – Botykapeterd – Nagypeterd – Kacsóta – Szentlőrinc – Királyegyháza – Sumony – Okorág – Kákics – Sellye – Bogdása – Drávafok – Teklafalu – Kishobol – Szigetvár (72 km), clasându-se pe locul 7, rezultat cu care se află deocamdată pe poziţia a 6-a în clasamentul general al Tour de Pecs 2011.

Tot duminică 21 august, la Sibiu a avut loc ediţia 2011 a Geiger MTB Challenge, care este clasificat de organizatori ca fiind cel mai dur maraton de Mountain Bike din România. GMC este o competiţie de ciclism montan care se adresează atât sportivilor de performanţă, cât şi amatorilor dornici de a-şi evalua performanţele sportive şi de a parcurge pe bicicletă un circuit turistic unic în România, în cadrul unui eveniment local de anvergură. Este organizat de C.S. ProCycling în colaborare cu Primăria Sibiu, Ciclism.ro şi magazinul ActionSport.ro, cu sprijinul sponsorilor principali Geiger Transilvania şi Ideal Bikes România. Geiger Mountain Bike Challenge a pregătit, ca şi în anul 2010, trei distanţe de concurs: Traseu A: Maraton – 90 kilometri – cu o diferenţă de nivel de 3.500 metri, Traseu B: Semimaraton – 45 km – cu o diferenţă de nivel de 1.350 m, şi Traseu C: Family – 20 km – traseu organizat special pentru familii, unde pot participa în echipă un copil şi părintele acestuia.

Echipa DHS Tibiscus s-a deplasat cu 18 sportivi, care au reuşit să termine onorabil cursa, cele mai bune rezultate aparţinând lui Elena Fodor – locul II maraton, respectiv Rareş Manea – locul II semimaraton.

De la startul său din 1996 sub denumirea HEW-Cyclassics, cursa de şosea Vattenfall Cyclassics, pentru profesionişti şi amatori, ajunsă la a 16-a ediţie, a devenit o cursă clasică fiind concursul de şosea din Europa cu cei mai mulţi participanţi. Cele mai bune 18 echipe cicliste ale lumii au fost la start, la singura cursă de cel mai înalt nivel UCI World Tour din Germania. Adiţional, oragnizatorii au oferit invitaţii echipelor din a doua categorie, dacă sunt integrate în programul UCI Biological Passport Program, obligatoriu deja pentru echipele profesioniste. În afară de cicliştii profesionişti, 22. 000 de amatori au pedalat prin centrul şi prin metropola Hamburg la cursele pe grupe de vârstă. La concurs s-a înscris şi rutieristul Alex Almăjan, de la C.S.Tibiscus, care a reuşit să termine cursa de 157,2 km în 3h 59m 33s, clasându-se pe locul 459 (din 2170 participanţi) în clasamentul general respectiv 37 la categoria de vârstă. Peste 800.000 de spectatori au fost prezenţi şi au fost alături de concurenţi, pe traseul închis complet circulaţiei rutiere. Cursa Vattenfall Cyclassics se desfăşoară de-a lungul celor mai frumoase locuri ale oraşului hanseatic, pe 3 trasee de lungimi diferite: 55 km, 100 km şi 155 km. Traficul rutier este complet oprit timp de o zi pentru a face loc sportului. Circa 2.000 de voluntari, ofiţeri de poliţie, pompieri şi lucrători federali au asigurat traseul iar cei 800.000 de spectatori au încurajat cicliştii către linia de finish.

Duminică 21 august, la Tótkomlós, în Ungaria, a avut loc a doua ediţie a Komlos Kupa, concurs de MTB desfăşurat pe un traseu de 40 km. Şi la acest concurs sportivii de la DHS Tibiscus Team şi-au luat partea lor de medalii, cu Timea Zaban pe locul II şi Zsolt Kovacs pe locul III. Pentru alte detalii vă rugăm să vizitaţi pagina web a Secţiei de Ciclism din cadrul Clubului Sportiv Tibiscus, cu adresa www.ciclism.tibiscus.ro .

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 10

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: