CS Tibiscus, alte bune rezultate, inclusiv locuri I în diferite curse. FOTO

Ciclismul competițional își revine în forță după luni de „abstinență” iar concursurile de șosea ori mtb încep să ne amintească de vremurile bune de dinainte de 2020. Chiar dacă mai sunt restricții și sportivii ori spectatorii poartă mască, concursurile încep să (re)adune la start cicliștii cărora le-a fost dor de atmosferă, de competiție, de succes și podium.

În week-end-ul trecut, prima etapă a Cupei Naționale a României la XCM s-a desfășurat lângă Sibiu, acolo unde a avut loc ”Maratonul Movilele Blăjelului”, cu probe de XCO și XCM, pentru sportivii amatori ori profesioniști dar și pentru copiii care s-au putut întrece la Campionatul Național de XCO pentru copii. Așa cum ne-a obișnuit în ultimii aproape 20 de ani, C.S.Tibiscus Timișoara a trimis câțiva dintre ceri mai buni sportivi ai săi și rezultatele nu s-au lăsat așteptate: Mihaela Diaconescu a obținut locul I la categoria Master Feminin; Cristian Jidovu locul II la categoria Master2 iar Marius Ionașcu locul III al categoriei Matser2.

Tot în acest weekend, dar departe de Timișoara, concursul de ciclism ”Sportful Dolomiti Race” s-a desfășurat în zona Munților Dolomiți din Italia, cu probe de 120 respectiv 204 km și diferență de nivel de 4.900 respectiv 3.200 de metri, la care au luat startul și sportivii românii Adrian Curuțiu și Tiziano Balia, care au terminat cu bine cursa de 120 km.

Aceste rezultate frumoase ale sportivilor de la C.S.Tibiscus vin la numai o săptămână de la competiția de mtb ”Măcin Mountain Fun”, desfășurată în județul Tulcea, cu probe de XCO și XCM 35 / 45 km, la care cele mai bune rezultate pentru C.S.Tibiscus le-au adus Marius Ionașcu – locul I categoria M40+ și locul 4 în clasamentul general, Cristian Mircioi – locul 4 categoria M40+ respectiv Mateo Sîle – locul 5 categoria M18-29.

În paralel, competițiile de ciclism de șosea sub însemnele campionatului Road Grand Tour 2021 au continuat la Arad și Bacău. Evenimentul Ziridava Road Race de la Arad a avut printre câștigători la proba de contratimp pe Tiziano Balia – locul I categoria Master2, Liviu Băran – locul II categoria Master1, Adrian Curuțiu – locul III categoria Master1, în timp ce rezultate excelente la proba de fond au obținut Tiziano Balia – locul II Master2 și Adrian Curuțiu – locul II Master1.  În celălalt capăt al țării, Turul Colinelor de la Bacău i-a avut printre participanți pe soții Mihaela și Radu Diaconescu, ocupanții locurilor 5-6 la proba de criterium respectiv 4-5 la proba de fond.

”După circa un an de incertitudine și așteptare, ne bucurăm că totul pare a reveni la normal și sportivii au din nou ocazia să arate ce pot și să pună punct lungilor luni de pregătire doar pe trainer ori în sala de sport”, a semnalat Marius Karnyanszky din partea Clubului Sportiv Tibiscus Timișoara.

Fotografii cu mulțumiri celor de la Maraton Movilele Blăjelului / Ziridava Road Race / Măcin Mountain Fun.

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: