CS Tibiscus, rezultate excelente cu cicliști timișoreni, arădeni, brașoveni și gălățeni la competițiile naționale din Câmpulung Muscel, Păltiniș, Țara Hațegului și Șureanu

Prima jumătatea a anului 2020 a fost pentru cicliști una a dezamăgirilor rostogolite săptămână după săptămână, pe măsură ce guvernanții aduceau vești tot mai sumbre despre evoluția noului coronavirus și măsurile de protecție, a se citi pentru cicliști de interzicere totală a concursurilor și aproape totală a antrenamentelor. Totuși, în luna iulie a debutat sezonul competițional, e drept, cu număr limitat de locuri la concursuri, cu distanțare fizică și mască pe față…

Calendarul competițional 2020 a fost serios ciuntit, numeroase concursuri s-au amânat și iar amânat, apoi s-au anulat cu speranța revederii în 2021. Cupele Naționale de MTB au suferit și ele, cel mai rău cea de enduro, care a renunțat la toate etapele sale.

Între greutatea ieșirii la antrenamente și puținătatea concursurilor, există totuși și vești bune. Cele mai recente vin de la Câmpulung Muscel, unde în weekend-ul 8-9 august s-au desfășurat Campionatele Naționale de MTB XCO și XCE, la care au luat parte și câțiva sportivi ai C.S.Tibiscus, care – ca în fiecare an – s-au întors cu încă un rezultat notabil: Marius Ionașcu a devenin pentru a patra oară Campion Național la XCO categoria Master2 (40-49 ani), respectiv a șaptea oară campion național la MTB. Iar în aceeași zi, Diana Cojocariu s-a clasat a 3-a la categoria F19-29 a concursului Șureanu Bike Fest, o întâlnire a iubitorlor muntelui și pașionaților de pedalat.

Cu doar câteva weekend-uri în urmă, campionatul național MTB Maraton a fost organizat în cadrul Triadei MTB 2020 la Păltiniș, acolo unde prima poziție la Master 2 a fost adjudecată de Cristian Jidovu de la C.S.Tibiscus, care astfel și-a adăugat în palmares al treilea titlu de Campion Național la XCO categoria Master2 (40-49 ani).

Iar între aceste două competiții din calendarul Federației Române de Ciclism a avut loc, în zona Munților Retezat, unul dintre cele mai grele concursuri de MTB din 2020, în care o echipă formată din doi cicliști a trebuit să parcurgă în 4 zile 250 km cu 9000m diferență de nivel, printre peisaje idilice, pe trasee tehnice, înțesate cu ospitalitate și bună dispoziție, la Țara Hațegului MTB Stage Race. Cinci echipe au fost compuse total sau parțial din cicliști ai C.S.Tibiscus iar rezultatele au fost peste așteptări: echipa C.M.F.F. (Fodor Elena și Hilbert Suzanne de la NoMad Merida CST) au obținut locul I la categoria Feminin, echipa C.S.Tibiscus (Jidovu Cristian și Ionașcu Marius) au obținut locul I la categoria Master 2, echipa Să Sară Vații (familia Mihaela și Radu Diaconescu) au obținut locul II la categoria Mixt, iar echipa Old Friends (Fodor Alex și Tănase Alin) au obținut locul II la categoria Master 2.  

Odată cu aceste rezultate excelente datorate celor doi sportivi, C.S. Tibiscus se apropie de 1.200 de concursuri la care atleții săi au luat parte, cucerind 22 titluri de campion național și aproape 1.300 de locuri pe podium.

Sincere felicitări tuturor, mult spor la pedalat și multe succese în continuare!

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: